heerlijke manieren om meer eiwitten binnen te krijgen

Als jij bezig bent met spieropbouw, weet je dat voeding hier een hele grote rol in speelt. Vooral eiwitten zijn een hele belangrijke bouwsteen om gespierder en meer in shape te worden. Het kan best moeilijk zijn om het juiste aantal eiwitten binnen te krijgen, daarom zijn een eiwitshakes een goede uitvinding voor elke sporter. Probeer ook eens deze heerlijke recepten met eiwitpoeder om jouw eetpatroon interessant te houden! 

Eiwitten zitten in allerlei dierlijke en plantaardige voeding als vlees, zuivel, eieren, noten en bonen. Toch kan het moeilijk zijn om alleen uit je normale voeding genoeg eiwitten te halen. Wanneer je serieus aan het sporten bent, is het namelijk raadzaam om dagelijks tot wel 1,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht te eten. Daarom is eiwitpoeder een ideaal supplement om jouw eiwitinname een boost te geven. Ben je een beetje klaar met saaie shakes? Voeg het eiwitpoeder dan gewoon toe deze heerlijke gerechten. Voedzaam én smakelijk, wat wil je nog meer? 

1. Bananenpudding

Een simpel en voedzaam ontbijt dat smaakt als een toetje, wie wil dat nou niet? De basis is yoghurt of kwark, voeg daar een schepje eiwitpoeder en een geprakte banaan aan toe. Kies eiwitpoeder met de smaak vanille, banaan of chocola om de pudding tot een hoger niveau te tillen. 

7x heerlijke manieren om meer eiwitten binnen te krijgen

2. Power havermout

Havermout kan je op 100 verschillende manier bereiden. Simpelweg een schepje eiwitpoeder met een lekker smaakje toevoegen maakt dit gerecht nog zoveel voedzamer én lekkerder. 

lekkere manieren om meer eiwitten binnen te krijgen

3. Eiwitpannenkoeken

Of je nu voor een pannenkoekenmix, havermoutpannenkoeken of bananenpannenkoeken kiest, een schepje eiwitpoeder toevoegen is altijd een goed idee! Voeg wat gezonde toppings als fruit en pindakaas toe en je hebt een ontzettend lekker en voedzaam gerucht voor ontbijt, lunch of avondeten. 

4. Ijskoffie

Een homemade ijskoffie is zó gemaakt en het perfecte drankje om een warme of lange dag door komen. Het is niet alleen ontzettend lekker, maar de cafeïne geeft je ook nog een boost tijdens je middagdipje. Voeg eiwitpoeder met de smaak vanille of chocola voor een dosis eiwitten én een lekker smaakje. 

5. Pindakaasballetjes

Een snack met de perfecte combinatie van eiwitten en gezonde vetten: pindakaasballetjes. Roer een schep pindakaas en een schep eiwitpoeder met chocolade smaak door elkaar in een kommetje. Door de poeder wordt de substantie droog genoeg om balletjes van te rollen. Zet vervolgens een half uurtje in de koelkast en klaar is kees. Extra tip: Rol de balletjes door wat chiazaad voor extra omega-3 vetten. Dit is de perfecte snack voor je gaat sporten of simpelweg wanneer je trek hebt.

7x lekkere manieren om meer eiwitten binnen te krijgen

6. Chocolademelk

Deze snack is niet gezond, maar wel heel lekker en ook zeer geschikt om extra eiwitpoeder binnen te krijgen. Voeg simpelweg een schapje eiwitpoeder met vanille smaak toe aan je glas chocolademelk. Zo til je de smaak naar een hoger niveau én kun je makkelijk extra eiwit binnen krijgen. 

7. Gezonde Chocolade cheesecake

Deze snack is dubbel zo eiwitrijk. Men neme een schaaltje hüttenkäse. Roer daar een schep eiwitpoeder in chocoladesmaak doorheen. Laat dit mengsel een uurtje in de koelkast staan om de juiste substantie te krijgen. Serveer vervolgens met verse frambozen en voilá! Een heerlijke, gezonde snack die enorm rijk is aan eiwitten. Lekker als toetje, tussendoortje of zelfs ontbijt. Dit gerecht kan elk moment van de dag!

manieren om meer eiwitten binnen te krijgen

Met deze heerlijke, gezonde gerechten is het niet langer moeilijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen. Lekker eten én je spieren zien groeien, wie wil dat nou niet?

Door admin