een betere stofwisseling

Ben je klaar met de coronakilo’s en wil je een beetje afvallen? Er zijn een heleboel diëten bedacht om jou hierbij te helpen, maar uiteindelijk komt het neer op meer calorieën verbranden dan je eet. Daarom is het belangrijk om gezond te eten en voldoende te bewegen. Wil je dit proces wat versnellen? Doe dan deze oefeningen die jouw metabolisme nét dat extra zetje geven!

metabolisme boosten

Metabolisme betekent niks meer of minder dan het omzetten van voedingsstoffen in energie. Een ander woord voor metabolisme is stofwisseling. Hoe sneller je stofwisseling, hoe makkelijker je calorieën verbrandt. Dat betekent dat mensen met een sneller metabolisme meer kunnen eten zonder aan te komen. Ben je gek op eten en heb je niet zo’n zin om drastisch minder te gaan eten om wat kilo’s te verliezen? Dan is belangrijk om voldoende te bewegen én vooral je metabolisme te verhogen met deze oefeningen. Vergeet alle (ongezonde) diëten en werk jezelf in het zweet!

aan je metabolisme werken

Burpees

In de categorie full body workout is de burpee een hele goede. Met de oefening gebruik je bijna je hele lichaam: door je knieën buigen, planken en weer recht springen. Voer het tempo op om het maximale aantal calorieën te verbranden. Cardio en spieren trainen in één, daar tekenen we voor!  

werken aan je metabolisme

Mountain climbers

De Mountain Climber is de perfecte oefening om je middenrif flink aan het werk te zetten. Wederom train je met deze oefening je spieren, maar gaat je hartslag ook flink de hoogte in wat resulteert in een hoger metabolisme én calorieverbranding. Hou je heupen op schouderhoogte en zwaai je knieën zo ver mogelijk naar je kin om het meeste uit deze oefening te halen. 

boost je metabolisme

Lunges

Hou jij voornamelijk van lunches in plaats van lunges? Dan is het toch belangrijk om deze oefening wat vaker te doen om je metabolisme een boost te geven. Lunges zijn vooral effectief voor strakkere en rondere billen. Voer geen race tegen de klok, maar voer deze oefening liever heel straks en geconcentreerd uit. Zo haal je het meeste profijt uit je workout en kan je daarna lekker gaan lunchen! 

werken aan je stofwisseling

Jump squats

Vergeet gewone squats, want de jumping squats zijn vele malen effectiever. Hoe harder je moet werken, hoe meer resultaat het oplevert. Haal alles uit deze oefening door diep te zakken en goed uit te strekken wanneer je springt. Probeer bij elke herhaling de wolken aan te tikken!
Deze oefeningen zijn ideaal om gespierder én fitter te worden. Het is even hard werken, maar het resultaat mag er ook wezen!

Door Eleni