Top-5-voedingssupplementen

Veel mensen in Nederland gebruiken voedingssupplementen. Met name in de herfst- en wintermaanden is het aan te raden om extra vitaminen en mineralen tot je te nemen, om zo de weerstand op peil te houden en gezond te blijven. Maar welke vijf voedingssupplementen van mogen echt niet ontbreken als je je lichaam en geest van extra energie wilt voorzien?

Vitamine D: voor het immuunsysteem en een goed gemoed

Een van de beste voedingssupplement die je kunt nemen om het immuunsysteem een boost te geven, is vitamine D, voordelig verkrijgbaar op wellvita.nl. Vitamine D bevordert sterke tanden en botten. Verder heeft extra vitamine D een positief effect op het gemoed. En dat is, zeker in de donkere wintermaanden, natuurlijk mooi meegenomen. Aangezien door minder zonlicht in de donkere maanden minder zonlicht schijnt en er dus minder vitamine D wordt aangemaakt, is een aanvulling in deze periode een verstandig idee! Zo kan vitamine D aanvullen een winterdepressie voorkomen.

Magnesium: voel je ontspannen en versterk je spieren

Magnesium als supplement gebruiken is een goede tweede in de top 5 van voedingssupplementen. Magnesium heeft meerdere positieve effecten. Zo speelt magnesium een belangrijke rol bij de instandhouding van gezonde spieren. Daarbij helpt magnesium om meer te ontspannen. Met name in stressvolle tijden kan magnesium voor meer geestelijke rust en ontspanning zorgen. Magnesium hoeft niet per se geslikt te worden, maar kan ook door een magnesiumolie via de huid opgenomen worden. Je laten masseren met magnesiumolie werkt dus op meerdere manieren erg ontspannend.

Multivitamine-preparaten: aanvulling in de volle breedte

Multivitamine tabletten zijn een goed middel om vitamines en mineralen in de volle breedte aan te vullen. Maar let wel op: ze vervangen gezonde voeding niet!

Visolie: goed voor de geest en het lichaam

Een supplement visolie innemen, oftewel Omega 3 vetzuren, is met name in de maanden met een ‘r’ erin (van september tot april) belangrijk. Omega 3 visolie behoort tot de categorie essentiële vetzuren, omdat het menselijk lichaam deze gezonde vetten niet zelf aanmaakt. Visolie helpt de huid gezond houden, gaat ontstekingen tegen, is goed voor het hart en houdt de ogen gezond. Ook het geheugen en het hart hebben baat bij visolie!

Kurkuma: goede antioxidant en ontstekingsremmer

Kurkuma is een oud specerij dat ook wel superfood, koenir of Indiase geelwortel wordt genoemd. Kurkuma beschermt het lichaam tegen ontstekingen en heeft een antioxiderende werking. Door superfood te combineren met zwarte peper ontstaat de beste werking!

Door admin