opsomming-superfoods

Om een gezond en sterk lichaam te krijgen is het belangrijk om voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten te eten. Deze basisstoffen zitten over het algemeen in verse producten. Je houdt ziektes en snelle veroudering buiten de deur, wanneer je gezond en gevarieerd eet. Daarbij kan het gebruik van superfoods een extra boost aan je lichaam geven. Superfoods hebben een hoog gehalte aan de juiste voedingsstoffen en antioxidanten. De effecten zijn positief en al na korte tijd merkbaar. Hieronder een opsomming superfoods, die je lijf goed doen, wanneer je deze regelmatig tot je neemt.

Opsomming superfoods

 

Fruit

Alle fruitsoorten zijn natuurlijk goed om te eten. Er is er echter één die er met kop en schouders bovenuit steekt. Dit zijn de blauwe bessen. De kleine blauwe besjes kun je met veel andere voedingsmiddelen combineren. Ze zitten boordevol cholesterolverlagende stoffen en houden veroudering tegen.De anti-oxidanten en het collageen zorgen voor een gezonde, frisse uitstraling. De gojibes en de tomaat komen vlak achter de blauwe bes op een tweede plek.

Groenten

Groentes eten we iedere dag. Zorg in ieder geval dat je ruim 250 gram per dag binnenkrijgt. Vitamines en mineralen zitten volop in alle soorten groentes. En een afwisseling geeft steeds weer andere goede stoffen waar het lijf blij mee is. Broccoli is één van de gezondste groentes die je eigenlijk elke week zou moeten eten. Broccoli wordt vaak gelinkt aan voedingsmiddelen die helpen om kanker te voorkomen. Broccoli behoudt al zijn stoffen wanneer je deze groente kort kookt, blancheert of wokt. Door lang koken gaat de geneeskracht en de vitamines snel verloren. Andere supergezonde groentes zijn waterkers en de zoete aardappel.

Noten, zaden en granen

Noten bevatten wel veel vet en moeten daarom niet met handenvol worden gegeten. Eén handje per dag moet voldoende zijn om aan een gezond eetpatroon toe te voegen. Wel moeten noten ongezouten zijn en het liefst ook ongebrand.

Havermout is één van de beste graansoorten. Glutenvrij en goed voor de lijn. Geschikt voor iedereen die de dag gezond wil beginnen. Een paar eetlepels in de yoghurt of waarom niet af en toe een havermout-pannenkoekje bakken. Deze natuurlijke cholesterolverlager geeft direct een vol gevoel, zodat niet snel tussen de maaltijden door zal worden gesnoept.

Quinoa kan net als rijst dienen als basis van de maaltijd. Het lijkt op graankorrels en worden ook zodanig verwerkt. Deze gierstsoort voegt een heleboel toe aan een gezond eetpatroon door de vele vitamines die dit voedsel bevat. De consumptie van quinoa is de afgelopen jaren duidelijk toegenomen.

Diverse superfoods

 

Behalve bovenstaande voedingsmiddelen die elke dag kunnen worden gebruikt tijdens de maaltijd, zijn er ook nog de diverse andere producten die tot superfoods kunnen worden gerekend.

  • Donkere chocolade
  • Eieren
  • Gember, groene thee en kurkuma
  • Wilde zalm
  • Olijfolie en honing

 

Kijk voor de nodige informatie op de diverse websites.  

Door admin