werkkleding

Werkkleding biedt tegenwoordig bescherming op zoveel mogelijk fronten en daarnaast zit het ook nog eens comfortabel. Er zijn tegenwoordig veel merken en aanbieders die zich hierin hebben gespecialiseerd, zoals werkkleding winkel Bowork. Zij bieden zowel praktisch als comfortabele werkkleding aan, of het nu gaat om een uitgebreid assortiment veiligheidsschoenen, of werksokken. Waar moet je nu eigenlijk precies op letten bij het aanschaffen van werkkleding?

Gebruik van stevige materialen die moeten beschermen en lang meegaan

Er zijn veel verschillende soorten werkkleding op de markt, maar niet ieder materiaal is hetzelfde. cordura of kevlar zien we bijvoorbeeld erg veel gebruikt in werkkleding, niet zo vreemd, want het zijn twee uiterst stevige stoffen die tegen een stootje kunnen en een lange levensduur hebben. Broeken met extra verstevigingen op de knieën of in het kruis vergroten de levensduur en daarnaast speelt comfort natuurlijk ook een grote rol. In de bouw wordt bijvoorbeeld veel op de knieën gewerkt. Een broek met kniezakken waarin kniebeschermers kunnen worden geplaatst, geven een optimaal comfort en zijn dan zeker het overwegen waard voor extra protectie.

Het dragen van verschillende lagen kleding

Als je buiten werk moet verrichten, wil je het natuurlijk niet koud krijgen, maar zeker ook niet te warm. Goede werkkleding beschermt het lichaam tegen factoren als de temperatuur van buitenaf én binnenuit. Met dit laatste bedoelen we transpiratie en dragen van verschillende lagen kleding; dit zorgt voor een aangename lichaamstemperatuur tijdens het werken.

Houd je lichaam droog

Transpiratievocht voelt niet alleen oncomfortabel, maar is ook ongezond. De combinatie van vocht en een lage temperatuur maakt je vatbaarder voor verkoudheid of griep. Door een vochtafdrijvende laag wordt dit ondervangen. De waterafstotende laag zorgt dat er geen vocht van buitenaf op het lichaam komt, waardoor je lang warm blijft. Kortom; zorg dat je verschillende lagen aan hebt. Een vochtafdrijvende stof direct op de huid, welke transpiratievocht op neemt met daarover bijvoorbeeld een fleecevest dat zorgt voor aangename warmte. Aan de buitenkant draag je het beste waterafstotende kleding.

Stretch materialen zorgen voor bewegingsvrijheid

Veel werkkleding in de bouw bestaat uit stretch materialen. Ideaal, want stretch geeft veel bewegingsvrijheid, waardoor dit comfortabel zit. Aangezien werkkleding met stretch mooi aangesloten op het lichaam zit, ziet het er verzorgd uit. Nog belangrijker is dat goed aangesloten kleding bijdraagt aan de veiligheid. Te wijde kleding heeft het risico dat het ergens achter kan blijven steken. Een pas-sessie voor de goede kledingmaat is daarom een must bij het aanschaffen van werkkleding. 

Door admin