snel van je kater af komen

De feestmaand zit erop, maar dat luidt vaak de start in van alle nieuwjaarsborrels en verlate Sint-, Kerst- & Nieuw-avondjes met je vriendengroep. Heb je iets te diep in het glaasje gekeken? Gebruik dan deze 6 tips om zo snel mogelijk van die vervelende kater af te komen!

Barstende koppijn, rommelende darmen en oneindig dorst. Een kater is geen pretje en wordt met de jaren alleen maar vervelender. Denk je op de avond zelf dat je onoverwinnelijk bent, heb je de volgende dag spijt als haren op je hoofd. Gelukkig zijn er wel manieren om sneller van je kater af te komen, zodat die gezellige avond het tóch waard was. 

Asperges: niet voor niks het witte goud

Niet alleen heerlijk, maar ook nog een fantastisch wapen tegen katers. De groenten wordt niet voor niks het witte goud genoemd. Er zitten stoffen in asperges die ervoor zorgen dat alcohol in je lichaam sneller wordt afgebroken. Dat betekent minder hersteltijd én een minder heftige kater. Geen paniek als het geen aspergeseizoen is, een extract werkt namelijk veel beter door de hoge dosering van de behulpzame stofjes die daar in zitten. Zorg dat je dit goedje haalt voor een feestje en er is geen kater meer die jou de baas is! 

tips om van je kater af te komen

Sta op met koffie 

Misschien had je het niet verwacht, maar cafeïne is een ontzettend goed redmiddel tegen een kater. Dit komt omdat de hoofdpijn tijdens een kater wordt veroorzaakt door een stofje genaamd adenosine en cafeïne hier de beste antistof tegen is. Versla die katerhoofdpijn dus met een lekker kopje koffie in de ochtend. Ben je gelijk wakker! 

Bacon als ontbijt 

Voor de meeste mensen is deze tip zeker geen stress. Als je überhaupt iets binnen kan houden, snakken de meesten naar een vette hap als ze een kater hebben. Het kan geen toeval zijn dat bacon nou net een goed medicijn is tegen een kater. Dit knapperige hapje zorgt namelijk dat je hersenen herstellen na een avond drinken. Bak daarom lekker wat bacon bij je ei, wikkel een paar dadels in spek of smeer een heerlijke BLT-sandwich. Allemaal geheel verantwoord! 

zo kom je snel mogelijk van je kater af

Eet een ei

Naast bacon zijn ook eieren een wondermiddel tegen een kater en laat dit nou net een gouden combinatie zijn. Het eten van eieren breekt namelijk een ander stofje af dat jouw ellende veroorzaakt: namelijk aldehyde. Eet je eieren scrambled, gebakken of gekookt, het is allemaal gezond. Het beste effect krijg je wel als je een gepocheerd ei eet, dus leef je lekker uit in de keuken voor dit heerlijke katerremedie. 

Drink een glas jus d’orange

Een vitamine C tekort speelt vaak mee bij een vervelende kater. Daarom doe je er goed aan om een lekker versgeperst glas sinaasappelsap te drinken of gewoon een paar sinaasappels te eten. Doe dit al voor je gaat slapen of gelijk als je wakker hebt, dan ben je zo van je kater af!

snel van je kater af komen

Hummus helpt je er bovenop

Nog een vitamine die niet kan ontbreken in jouw strijd tegen de kater is vitamine B6. Kikkererwten zitten hier bomvol mee, dus je doet er goed aan om hummus te eten voor- of nadat de flessen wijn op tafel komen. Denk aan een lekkere plank met groenten en hummus tijdens de borrel of een broodje met hummus op de ochtend van je kater. 

Wat een geluk dat Moeder Natuur ons zoveel heerlijke oplossingen voor onze katers heeft gegeven. Het enige wat jij hoeft te doen na een uit de hand gelopen avond is een heerlijke brunch bereiden en voor je het weet ben je weer de oude!

Door admin