vakantiegeld

De zomer komt eraan en jouw bankrekening staat waarschijnlijk een mooie financiële meevaller te wachten: jouw vakantiegeld. In deze tijd is op vakantie gaan alleen helemaal niet zo vanzelfsprekend meer. Waar geef je dan jouw zuurverdiende vakantiegeld aan uit? Lees snel verder, want wij helpen je een handje met wat nuttige tips! 

De loonslaven onder ons (grapje natuurlijk!) staat weer een mooie financiële meevaller te wachten. Oftewel, het vakantiegeld wordt bijna gestort. Normaal is dit het (financiële) zetje dat je nodig hebt om een huisje op je zorgvuldig uitgezochte vakantiebestemming te boeken voor de aankomende zomervakantie. Maar normaal is niet meer zo normaal als het ooit was. Om te voorkomen dat je vakantiegeld verdwijnt als sneeuw in de zon, zetten wij een paar nuttige bestemmingen voor jouw centen op een rijtje. 

doe dit met je vakantiegeld

1. Ga gewoon tóch op vakantie

Ja echt, doe het gewoon. We weten dat er een hele hoop (reële) bezwaren zijn om het niet te doen. Toch raden wij je aan om tóch op vakantie te gaan. Sterker nog, deze tip staat bij ons stipt op nummer 1. Vakantie was niet voor niks ooit de tijd waar men het hele jaar naar uitkeek. Het doet de mens namelijk goed. Je ruilt geld in voor geluk en ontspanning en een betere ruil bestaat niet. Het is na een sober jaar echt weer eens tijd voor avonturen, spontaniteit en nieuwe indrukken. Ondanks het grote aanbod van Netflix, ga je die echt niet in je woonkamer opdoen. Denk daarom niet te moeilijk na en plan gewoon een leuke vakantie. Zoek een mooie bestemming waar het (relatief) veilig is of verken ons eigen kikkerlandje. Daar is immers ook meer dan genoeg te beleven. Je hoeft echt niet te vliegen als je daar in deze tijd niet enthousiast van wordt. Huur een camper of daag jezelf fysiek uit door helemaal naar Parijs te fietsen. Onderweg stop je bij de leuke plekjes die je tegenkomt en doe je jezelf natuurlijk tegoed aan lekker eten en hier en daar een borrel. Wedden dat het je goed doet?

vakantiegeld besteden

2. Spaar voor iets moois

Het klinkt natuurlijk een béétje saai, maar sparen is een hele goede bestemming van je vakantiegeld. Zorg dan alleen dat je vakantiegeld niet op de stapel ‘appeltje voor de dorst’ verschijnt. Dat is namelijk vooral heel verstandig, maar niet echt bevredigend. Spaar juist voor een mooi doel, zoals een nieuwe auto, koophuis, laptop of toekomstige wereldreis. Zo kan je al voorpret halen uit je toekomstige aanwinst of avontuur en wordt de motivatie om te sparen ook nog eens een stuk groter. 

besteden van vakantiegeld

3. Maak van je geld meer geld

Sparen is heel verstandig, maar met een rente van 0 levert het je niet veel meer op dan financiële zekerheid. Als je jouw geld graag wil vermenigvuldigen, kan je dan ook beter gaan beleggen. Natuurlijk kan je geld ook verdwijnen bij een verkeerde belegging, maar de kans is ook aanwezig dat je er een flink slaatje uit slaat. Verdeel daarom (een deel) van jouw vakantiegeld in verschillende bedrijven zoals Tesla, Netflix of Apple. Of investeer je geld in crypto. Door je goed te verdiepen, wordt beleggen niet alleen een goede investering van je vakantiegeld, maar ook een leuke, nieuwe hobby! 

wat te doen met je vakantiegeld

4. Besteed je geld niet aan vergankelijke spullen

Deze tip gaat vooral over iets dat je wat ons betreft beter níét kan doen. Dit artikel heeft namelijk niet voor niks: 5 tips om je vakantiegeld goed te besteden. Het probleem is namelijk bijna nooit dat je geld teveel hebt. Hoeveel of weinig je ook hebt, het komt altijd wel op. Denk aan een koffietje op het station, een paar extra keer terrassen per maand of een de modeketens wat extra spekken door wat impulsaankopen  te doen. Kortom, geef je vakantiegeld niet uit aan gewone spullen of handelingen die je geen extra geluk geven. Voor je het weet is het op en heb je niks om er voor te laten zien. Een tas meer of minder gaat je namelijk echt geen geluk brengen en dat dure koffietje op het station ook niet. Dan hebben we het niet over een sieraad waar je al maanden over droomt of een nieuwe PlayStation die je al heel lang wil hebben. We hebben het echt over kleine en behoorlijk onschuldige uitgaven die uiteindelijk optellen tot een groot bedrag. Spendeer verstandig en koop iets wat je écht graag wil hebben. Als je niks in gedachten hebt, kun je beter een pleister plakken op het gat in je hand en het geld nog even in je zak houden tot je wél iets weet. 

vakantiegeld uitgeven

Doe waar jij gelukkig van wordt

Natuurlijk hoef je niet één van deze tips uit te kiezen en daar al je vakantiegeld aan te besteden. Zo kan je ook je geld verdelen over meerdere bestemmingen. Zet bijvoorbeeld een beetje op je spaarrekening en maak van de rest een klein tripje naar een leuke stad. Beleg een paar tientje in crypto en spendeer de rest aan iets waar jij al heel lang van droomt. Je kan zelfs een deel opzij zetten om schaamteloos te verbrassen aan lekker eten, dure koffietjes, fast fashion en andere hebberijen. Wat je ook doet, jouw vakantiegeld is namelijk altijd goed besteed als jíj er gelukkig van wordt! 

Door admin