aanhangernet

Laten we gelijk met de deur in huis vallen: Niet altijd. Het is inderdaad waar dat sinds 1 januari 2007 het verplicht is geworden om je lading altijd goed vast te zetten. Een aanhangernet is hiervoor zeer geschikt en in sommige gevallen wel verplicht. De lading mag namelijk niet van je aanhangwagen waaien of stuiteren, omdat dit natuurlijk gevaarlijke situaties kan opleveren. De manier waarop je jouw lading wilt vastzetten is helemaal aan jou. Een net aanhangwagen is dan direct verplicht. Het hangt af wat voor je van plan bent te vervoeren. In deze blog leggen we je uit wat de voordelen zijn van een aanhangwagennet en wanneer deze precies verplicht is. 

Wanneer moet je verplicht je lading voorzien van een aanhangernet?

Je bent verplicht je lading vast te zetten met een aanhangernet wanneer je bijvoorbeeld puin of zand vervoert. Het komt erop neer dat als je losse lading wilt vervoeren zoals puin, brandhout, stenen, zand, papier, snoeiafval, dozen, afval en ander grof vuil verplicht moet afdekken met een net. Dit soort lading kan je helaas niet met spanbanden vastmaken en dan ben je verplicht een aanhangernet te gebruiken. Moet je zand vervoeren? Dan moet je zelfs een fijnmazig aanhangernet gebruiken of een vlakzeil. Met een vlakzeil houd je ook nog eens je lading helemaal droog! Heb je twijfels of je over je lading een aanhangernet wel of niet moet gebruiken? Plaats er dan voor de zekerheid een net aanhangwagen. We zeggen altijd: Better safe than sorry. Als je de lading kan vastzetten met spanbanden is het gebruik van een net aanhangwagen niet verplicht. 

Hoe bepaal ik de juiste maat aanhangwagennet?

Het is raadzaam om altijd een net te nemen die net wat groter is dan je bakmaat. Zo weet je zeker dat het net de hele lading afdekt, ook als de lading boven wat uitsteekt. Op deze manier kom je dus geen net tekort. Heb je een aanhanger van bijvoorbeeld 400 x 200 cm? Dan is een net van 450 x 250 cm een passende keuze. 

Neem altijd een aanhangernet die 50 cm langer en breder is dan je laadbak!

De voordelen van een aanhangernet

Een groot voordeel van een aanhangwagennet is dat ze erg flexibel zijn en daarom erg geschikt om uitstekende lading vast te spannen. Een net is makkelijk te gebruiken. Je kan zo het net over de aanhangwagen heen gooien en deze bevestigen met elastische koorden. Je aanhangwagen is dan direct veilig geborgen. De meeste aanhangwagen netten zijn zeer voordelig. Ze zijn gemaakt van stevig materiaal waardoor je er jaren plezier van hebt. 

Meer weten over een aanhangwagennet?

Wil je graag meer weten over een net aanhangwagen? Of weet je niet helemaal zeker nog welke maat aanhangernet geschikt is voor jouw aanhangwagen? Met een aanhangernet van aanhangwagendirect.nl zit je altijd goed. Niet alleen hebben ze een ruim assortiment van verschillende soorten aanhangernetten, maar helpen ze je ook graag met een vrijblijvend advies. Neem gerust contact met ze op. Zo kan jij straks met een gerust hart jouw lading vervoeren met een geschikt net. 

Door admin