Bitcoins veroverden de wereld bij hun introductie. Digitaal geld? Investeringen die zich dubbel en dwars uitbetaalden? Er ontstond een ware rage rondom cryptovaluta. Maar is het al te laat voor wie het nu nog wil proberen?

Bitcoins veranderden de wereld, dat mogen we wel stellen. Voor het eerst kwamen er berichten over digitale munten die via blockchaintechnologie werden gekocht: de bankensector, waar maar weinig vertrouwen in was na de crisis, speelde geen rol in wat bekend werd als cryptovaluta en ook andere financiële instanties hadden niets te zeggen. Steeds meer mensen besloten hun geld in de revolutionaire bitcoins te investeren en ook anno 2019, zijn er nog steeds talloze investeerders in de inmiddels miljoenenindustrie van de crypto’s.

Inmiddels zijn we op een niveau beland dat ook landen en overheden hebben ingezien dat de enorme populariteit van bitcoins niet genegeerd kunnen worden. Sterker nog, ze hebben gezien dat digitale munteenheden eigenlijk behoorlijk veel voordelen hebben als het gaat om transparantie en snelheid van transacties. Meer dan een computer of een smartphone heb je niet nodig!

Er zijn al pinautomaten waarmee je van je bitcoinsrekeningen kunt pinnen. In 2019 steeg de koers van de bitcoin met maar liefst 143%. In sommige landen, zoals Turkije, hebben 20 procent van alle consumenten bitcoins. China gaat een eigen crypto lanceren. En ook dichterbij huis, in Duitsland, werken ze aan een crypto, terwijl de Nederlandse overheid het nog afwacht en vooral probeert de markt te reguleren.

bitcoin-koers

Bron: Pixabay

Sinds de introductie van de bitcoin is de crypto alleen maar gegroeid. Dankzij de bitcoin revolution, kan je zelfs het analysewerk door bots laten doen. Het wordt je dus alleen maar makkelijker gemaakt: zelfs als je geen expert bent kan je meedoen aan het spel! Toch vragen veel mensen zich nog steeds af: moet ik beginnen met investeren in bitcoins? Vooropgesteld dat je geen genie of expert in investeren hoeft te zijn om te beginnen met bitcoins. Wel is het belangrijk om te weten wat je kan verwachten als je nu instapt – en of je er nog mee kan verdienen.

Nee, je bent niet te laat

Laten we met het goede nieuws beginnen: je bent niet te laat met investeren als je nu begint. Sterker nog, er wordt verwacht dat de waarde van de bitcoins in 2020 gaat stijgen omdat er een halvering aanstaande is in het aantal de cryptovaluta dat nog te mijnen is. Hoe minder het aanbod aan beschikbare bitcoins is, hoe groter de vraag, wat zich erin vertaald dat ook hoger de prijs gaat liggen.

Bron: Pixabay

Daarnaast is het feit dat bitcoins door steeds grotere instanties worden omarmt – waaronder dus zoals eerdergenoemd de overheden – een stimulans voor de crypto: het zorgt voor vertrouwen op de markt. Dat vertrouwen vertaalt zich weer in het feit dat meer mensen zich zullen storten op de munteenheid, waardoor er een grotere vraag ontstaat. Een grotere vraag met het huidige aanbod zal de prijs alleen maar verder omhoogstuwen.

Je, bent dus niet te laat: het staat juist vast dat het een ongelofelijk spannend jaar gaat worden. Een wellicht historisch jaar, waar de grens van 100,000 Amerikaanse dollar voor een bitcoin gebroken zou kunnen worden. Wees er dus snel bij!

Door admin