verzorging van je tattoo

Heb je net een nieuwe tattoo laten zetten? Dat is het belangrijk om deze goed te verzorgen voor het mooiste resultaat. Wij zetten voor je op een rijtje waar je allemaal op moet letten!

Waarschijnlijk heb je er lang over nagedacht, uren inspiratie gezocht en een goede tattooshop gekozen. Een tatoeage zetten is iets wat de meeste mensen niet lichtelijk doen. Dit kunstwerk pronkt namelijk voor altijd op jouw lichaam. Daarom is het belangrijk om deze goed te verzorgen. Ze geneest je tattoo het mooist én voorkom je infecties of andere narigheden. Lees snel verder als je wil weten hoe je dat het beste doet!   

tattoo verzorgen

Neem het advies van de tattoo artist serieus

De tattoo artist geeft waarschijnlijk advies over hoe je jouw tattoo het beste kunt verzorgen. Wees niet eigenwijs door te denken dat je het advies wel met een korreltje zout kunt nemen. Better safe than sorry, dus zorg dat je het advies serieus neemt en precies opvolgt. Hij of zij ziet ten slotte elke dag klanten en weet het beste hoe je jouw tattoo moet verzorgen! 

Maak je tattoo schoon met milde zeep 

De eerste dag(en) is je tattoo waarschijnlijk bedekt met een folie. Als deze eraf mag, komt je tattoo automatisch weer in contact met water en zeep. Het is namelijk belangrijk om je tattoo hygiënisch te houden door deze ongeveer twee keer per dag te wassen. Doe dit altijd met alcohol- en parfumvrije zeep. Deze ingrediënten zijn namelijk veel te agressief voor een open wond, wat dit is jouw tattoo in de eerste dagen. Zorg dat je de tattoo na een wasbeurt altijd goed droog dept met een schone handdoek. 

hoe je tattoo verzorgen

Smeren, smeren, smeren

Tijdens de eerste weken is het enorm belangrijk om je tattoo regelmatig in te smeren met een goede crème, zoals Bepathen Tattoo Nazorg Zalf. Het is namelijk heel belangrijk dat jouw kersverse tattoo niet uitdroogt. Voorkom dit door je tattoo ongeveer drie tot vijf keer per dag in te smeren. Zo houd je jouw huid soepel en nat! 

Kijk uit met zon, water en strakke kleding 

De eerste paar dagen tot weken in jouw tatoeage in feiten een open wond. Daarom is het belangrijk om deze goed te beschermen tegen schade door zon, water en strakke kleding. Zon is zowel slecht voor een nieuwe als geheelde tatoeage en kan je dus het beste zoveel mogelijk vermijden. Natuurlijk is die niet voor altijd mogelijk, die een geheelde tatoeage kun je beschermen door deze altijd in te smeren met zonnebrandcrème met een hoge factor. De eerste paar weken kun je de zon het best helemaal vermijden zodat deze mooi kan helen. Let in die tijd ook op tijdens het douchen, jouw tattoo mag namelijk niet in aanraking komen met shampoo, conditioner en andere producten die je in de douche gebruikt. Verpak je tattoo ook niet in (te) strakke kleding. Trek de eerste paar weken liever wat luchtigs aan, want jouw kersverse creatie is het waard om goed bescherm te worden!

tattoo verzorging

Engelengeduld is belangrijk

Het verschilt per persoon hoe lang het duurt voor je tattoo geheeld is. Ook de grote van je tattoo speelt hierin een rol. Zo kan het wel 2 weken tot een aantal maanden duren voor je tattoo helemaal genezen is. Meer dan deze tip opvolgen kun je niet doen, dus wacht geduldig af. En ga onder geen beding de korstjes van jouw tattoo krabben. Dit versnelt het proces niet en kan alleen maar resulteren in lelijke littekens. Doorsta dus de korstjes en jeuk zonder te krabben, want engelengeduld is het codewoord. Uiteindelijk kun je nog je hele leven lang genieten van jouw mooie tatoeage! 

Door Eleni