Wat is mager en hoe beoordeel je of je te dun bent? Het is lastig daar een voor iedereen pasklaar antwoord op te geven. Niet iedereen heeft dezelfde lichaamsbouw. Je kunt wel aan de hand van je BMI uitrekenen of je ondergewicht hebt of als je zelf vindt dat je te dun bent. Naast het berekenen van je BMI kun je ook je vetpercentage en je middelomtrek erbij betrekken. Voor het berekenen van je vetpercentage heb je een vetpercentage meter nodig. Maar wat voor producten heb je nodig om snel te kunnen aankomen? Dat lees je in deze blog.

  1. Weight gainers

Weight Gainers bevatten een mengsel van koolhydraten en eiwitten die voor gewichtstoename zorgen. Koolhydraten voorzien je lichaam van energie en calorieën. Eiwitten zorgen voor een sneller herstel na een training en dus automatisch voor een snellere opbouw van spiermassa.

  1. Dextrose

Perfect om na de training te nemen om de verbruikte energie weer aan te vullen. Dextrose zorgt ervoor dat uitgeputte spieren de eiwitten en voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben voor herstel/reparatie. Het lichaam wordt zo in staat gesteld de verbruikte eiwitten en koolhydraten snel aan te vullen, en van een spierafbrekende toestand in een spieropbouwende toestand te komen.

  1. Instant oats

Instant oats bevat gezonde complexe koolhydraten die langzaam verteerd worden, maar maximaal in spiermassa omgezet worden. Perfect om aan je eiwitshake toe te voegen, en zo een zeer voedzame,calorierijke en gezonde maaltijdvervanger te creëren.

  1. Maltodextrine

Maltodextrine is een complexe koolhydraat soort die wordt gemaakt van graan zetmeel, mais, aardappelen of rijst. Het wordt vaak toegevoegd aan voedingsmiddelen om de zoetheid en textuur te verbeteren. Ook is maltodextrine vaak een van de belangrijkste ingrediënten in weight gainers die door bodybuilders worden gebruikt.

  1. Creatine monohydraat

Door gebruik van creatine monohydraat kan het lichaamsgewicht met 1 a 2 kg in spiermassa toenemen. De monohydraat is een vorm van creatine. Een hydraat is een stof die water of zijn samenstellende elementen bevat. Monohydraat betekent een hydraat die 1 molecuul per molecuul van de verbinding bevat. Creatine monohydraat is vergelijkbaar of identiek aan de lichaamseigen creatine die geproduceerd wordt in de lever, nieren en alvleesklier. Het witte goud, zo werd het ooit in een onderzoek van Body of Knowledge, de wetenschappelijke afdeling van NOC-NSF, geprezen.

Door admin