haarverzorging-droog-haar

Je haar goed verzorgen is belangrijk in elk seizoen. Tijdens de warme zomerdagen kan de zon je haar uitdrogen en tijdens de winterdagen maakt het je haar broos. Als je je haar goed verzorgt, dan gaat je haar weer glanzen en gezonder worden, waardoor het beter groeit. Kan jij wel wat haar verzorgen tips gebruiken en ben je benieuwd naar hoe jij je haar gezond kunt houden? Hieronder geven we je enkele haar verzorgen tips!

Haarverzorging droog haar en/of beschadigd haar

Droog haar is vaak beschadigd, maar dit hoeft zeker zo niet te zijn. Wel is het belangrijk om zowel droog, als beschadigd haar voldoende te voeden. Net als een droge huid. Gebruik daarom een voedende shampoo en bij elke wasbeurt ook conditioner. Vermijd te heet water en gebruik twee maal in de week een masker om je haar extra te voeden. Ook belangrijk: bescherm je haar tegen zwembadwater. Het zout en de chloor in het water zorgen ervoor dat je haar nog droger wordt. Als je (ook) beschadigd haar hebt, dan is het belangrijk dat je eventjes die krul- of stijltang achterwege laat en je haar rust geeft. Was en borstel je haar niet te vaak. Bij beschadigd haar kan je een voedend masker vervangen door een herstellend haarmasker, dit haarmasker mag je ook gebruiken bij de haarverzorging droog haar.

Haarverzorging krullend haar

Bij krullend haar moet je zeker je haar goed verzorgen, anders kan het pluizen. Daarom kan je het best kiezen voor haarverzorgingsproducten die bestemd zijn voor dit haartype. Daarnaast moet je bij krullend haar telkens conditioner gebruiken. Krullend haar heeft extra vocht nodig. Gebruik niet te veel producten, want deze zullen je krullen juist laten uitzakken. Je kan wel een beetje krullencrème gebruiken om je krullen meer definitie te geven. Extra tip: gebruik shampoo en conditioner zonder sulfaten deze zorgen ervoor dat je krullen meer gaan glanzen en dat je haar minder pluist.

haar-verzorgen-tips

Haarverzorging dun haar

Is je haar van nature dun en wil je wat meer volume? Koop dan een shampoo die extra volume geeft. Het is ook belangrijk dat je je haar niet dagelijks wast, want dun haar heeft de neiging om vettig te worden. Raak je haar niet te veel aan en droog het ondersteboven terwijl je wat mousse erdoorheen kneedt. Zo creëer je extra volume. Overdrijf niet met de mousse!

Haarverzorging vettig haar

Is je haar erg vettig? Dan zal je waarschijnlijk de neiging hebben om het dagelijks te wassen, maar het is beter dat je dit niet doet! Daarnaast is het belangrijk dat je je haar wast met lauw water en niet met heet water, want anders wordt er meer talg aangemaakt, waardoor je haar vettiger wordt. Mousse, crème en andere verzorgingsproducten vermijd je het best zoveel mogelijk en droog je haar het liefst op een natuurlijke manier of op een lage warmtestand.

Je haar gezond houden in tijden van corona

Het coronavirus heeft ons leven op stelten gezet en ook onze haarverzorging, want een kappersbezoek kunnen we momenteel vergeten. Als je je haar zelf goed verzorgt, dan hoeft dit echter geen ramp te zijn! Het is voornamelijk belangrijk dat je niet zelf in je haar begint te knippen. Je kan schade aanrichten die nog moeilijk recht kan gezet worden. Spendeer gewoon wat meer aandacht aan je haarverzorging in plaats van je haar te knippen!

Door admin