Moeite-met-concentreren

Het advies is om weer zo veel mogelijk thuis te werken en dat is niet altijd even makkelijk. Als je soms moeite hebt met concentreren, troost jezelf dan met de gedachte dat je niet de enige bent. Je hebt gewoon een beetje hulp nodig! Gelukkig vonden wij een onderzoek dat aantoont welke muziekstijlen daarbij kunnen helpen!

Om het (thuis)werken gezellig te maken, is het fijn om een goed muziekje op te zetten. Welke muziek dat gaat zijn, is natuurlijk heel persoonlijk. Op Spotify zijn genoeg afspeellijsten te vinden die speciaal zijn gemaakt om je bij te concentreren, maar waarschijnlijk zet jij een muziekje op waar zij zelf heel lekker op gaat. Misschien je favoriete artiest, of misschien juist iets wat je niet té tof vindt zodat je niet komt om heel hard mee te zingen. Ieder z’n ding.

Nu blijkt uit onderzoek dat er twee genres zijn die wetenschappelijk bewezen effectief zijn als je nét dat steuntje in je rug nodig hebt om je te concentreren op je taken. Welke? Nou:

  • Klassieke muziek
  • Electronic Dance muziek

Klassieke muziek

Het is geen verrassing dat klassieke muziek tot één van deze twee genres hoort. Maar waarom eigenlijk? Uit een onderzoek van de universiteit van Stanford bleek dat deelnemers meer hersenactiviteit toonden wanneer ze naar klassieke muziek luisterden. Ze waren bewuster, hadden meer aandacht en focus en konden al met al actiever deelnemen aan de activiteiten. Precies wat je wil, toch? Dus zoek een lijstje met de grootheden op Spotify en geniet tijdens je volgende werkdag van de composities van Chopin, Bach en Mozart!

Electronic Dance muziek

Een stuk verrassender is dat Electronic Dance Muziek je kan helpen om je beter te concentreren. Dit heeft te maken met de vrolijke en uptempo aard van dit genre. Hierdoor krijg je meer zin in je taken en begin je met goede moed aan je to-do-lijstje. Daarnaast zit er vaak weinig songtekst in, waardoor je minder snel afgeleid raakt.

Zet tijdens je volgende studie- of werksessie dus een lijstje met één van deze muziekgenres op en je vliegt zo door je takenlijstje heen!

Door admin