Na jaren hard werken en lobbyen is het nu eindelijk zover. Je hebt van de gemeente toestemming gekregen om je sportschool uit te breiden. Het was niet gemakkelijk en er is een hoop tijd en bureaucratische rompslomp aan vooraf gegaan, maar je kunt nu eindelijk echt beginnen met het verwezenlijken van een echte droom: het aanleggen van een heuse martial art academie. 

Toen je de sportschool een paar jaar geleden begon, had je al je in achterhoofd dat je deze graag uit wilde breiden met een school voor oosterse vechtsporten. Daar ligt namelijk je passie en je bent naast judoka met een zwarte band, ook een fanatieke beoefenaar van Aikido. Niks is zo fijn voor je dan je goed in het zweet werken en het maximale uit je lichaam te halen door middel van uitgebreide oefeningen die je de lat steeds hoger laten leggen. 

Je kunt straks ruim 220 vierkante meter toevoegen als lesruimte

Nu is het dan eindelijk zo ver en je kunt straks maar liefst 220 vierkante meter toevoegen aan de bestaande sportschool om daar lessen te geven in allerlei verschillende soorten oosterse vechtsporten. Natuurlijk zal judo een van de klassen zijn die wordt gegeven voor verschillende leeftijdscategorieën, maar ook capoeira, karate, aikido en jiu jitsu staan op het programma waar geïnteresseerden straks lessen in kunnen volgen. 

Voordat het zover is moet je nog wel het nodige organiseren om de ruimte les klaar te maken. Een flinke laag verf is sowieso vereist om de ruimte nieuw leven in te blazen. Je zult ook speciale kleedkamers met badkamers moeten aanleggen om zowel de mannelijke als de vrouwelijke beoefenaars van de sport een comfortabele ruimte te geven waar ze zich straks kunnen omkleden. En een van de belangrijkste aspecten, die vaak over het hoofd gezien wordt, is het laten installeren van een degelijke vloer. 

Een goede oplossing voor een degelijke vloer is het toepassen van puzzelmatten

Een van de meest praktische en economische manieren om een goede vloer te laten leggen, is door gebruik te maken van puzzelmatten. Eenvoudig en makkelijk in elkaar te steken, zijn puzzelmatten verkrijgbaar in diktes van twee of vier centimeter. Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende kleuren naast elkaar te gebruiken, zodat je je ruimte ook van een interessante kleurschakering kunt voorzien. 

Als je kiest voor puzzelmatten van 4 centimeter hoog, ben je ervan verzekerd dat je de harde cementen ondervloeren niet meer zult voelen als je een keer onverhoopt ten val komt. Zeker voor die vechtsporten waar specifieke grond- en werptechnieken bij komen kijken, is een vloerdikte van 4 centimeter wel een vereiste.

Door admin