domein registreren

Het kiezen van een domeinnaam kan een lastige keuze zijn. Naast dat je een goede naam wilt kiezen, heb je ook te maken met de domeinnaam extensie (het gedeelte achter de punt) en waar je jouw domeinnaam wilt registreren. In dit artikel nemen we je mee in de mogelijkheden zodat jij weet waar je op kunt letten. 

Een domeinnaam kiezen 

De ideale domeinnaam heeft niet te veel tekens of lettergrepen. Dit zorgt ervoor dat je domeinnaam gemakkelijker uit te spreken is, en het verkleint de kans op typefouten. Verder is het een goed idee om leestekens te vermijden. Het zal geen invloed hebben op je positie op Google, maar terugkerende bezoekers zullen geen moeite hebben met jouw domeinnaam in de zoekbalk typen. 

De geschikte extensie 

Naast een domeinnaam zul je de extensie moeten kiezen. Een veel gekozen extensie in Nederland is de .nl extensie. Uit onderzoek blijkt dat deze extensie vertrouwen opwekt. Wil je echter een internationale website? Dan kun je beter alvast kijken naar een .com of .eu extensie. 

En is jouw gewilde domeinnaam al bezet? Geen zorgen. In dat geval kun je een extensie kiezen die op dit moment minder populair is, als .site of .shop. Op die manier kun je toch nog jouw gewilde domeinnaam kopen

Je domeinnaam registreren

Als je een geschikte naam en extensie gevonden hebt, kun je deze gaan registreren. Het is aan te raden hier niet te lang mee te wachten; voordat je het weet is de domeinnaam al geregistreerd door een ander. Er zijn verschillende registrars die het registreren van een domeinnaam aanbieden. Mogelijk zijn er op dat moment ook aanbiedingen die bijvoorbeeld het eerste jaar van registratie goedkoper maken. Ga echter niet alleen af op aanbiedingen maar let ook op de kwaliteit en service van de registrar. Indien je niet tevreden bent, is je domeinnaam verhuizen echter altijd mogelijk. Door een verhuiscode op te vragen kun jij switchen van registrar. 

Professioneel communiceren

Wist je dat je een domeinnaam ook kunt gebruiken als je eigen e-mailadres? Op die manier hoef je niet meer te mailen met een hotmail of gmail account. Jouw domeinnaam zal op de plek na het apenstaartje komen te staan. Zo kom je een stuk professioneler over. Indien je ook gebruik wilt maken van een zakelijk e-mailadres, is het handig om hier alvast rekening mee te houden bij het kiezen van jouw domeinnaam. 

Veel succes met het registreren van jouw domeinnaam!

Door admin