linkbuilding

Linkbuilding is tegenwoordig niet meer weg te denken als onderdeel van SEO oftewel zoekmachine optimalisatie. Als je linkbuilding namelijk goed aanpakt is het mogelijk om veel extra verkeer naar je website te krijgen doordat je veel beter vindbaar bent. Steeds meer bedrijven investeren in linkbuilding, maar wat is het nou precies? Wat zijn de voordelen? En is het wel echt zo belangrijk? Ik deze blog geven we antwoorden op al deze vragen. 

Linkbuilding

Veel mensen denken dat linkbuilding simpelweg meer verkeer naar een website krijgen is. In zekere zin klopt dat ook wel, maar er gaat veel meer achter schuil. Zoekmachine Google is de afgelopen jaren steeds slimmer geworden en is daarom niet zo makkelijk meer te foppen als voorheen. Als je dus niet de juiste aanpak hebt wat betreft linkbuilding dan kan dat er in resulteren dat je kwaliteitsscore omlaag gaat en dat wil je voorkomen. Bij dit onderdeel van SEO is het dus enorm belangrijk dat je gebruik maakt van relevante websites die naar jou linken. Als jij bijvoorbeeld gereedschap verkoopt, dan haal je er het meeste uit als jouw link op de website van bijvoorbeeld een mannenblog wordt geplaatst. Je biedt de lezer meerwaarde door relevante informatie en dat wordt door Google beloond. 

Voordelen

Investeren in linkbuilding kent meerdere voordelen. Allereerst dat je met extra backlinks natuurlijk meer bezoekers voor je website kunt genereren. Dit is vooral fijn als jouw link op een relevante website stond, want de kans dat jij ze op jouw eigen website relevante informatie biedt is groot als ze op de link hebben geklikt en zo zul je dus sneller je product of dienst verkopen. Het grootste voordeel en toch ook wel het uiteindelijke doel is natuurlijk dat Google bepaalde websites met goede backlinks een hogere kwaliteitsscore geeft. Dus hoe meer goede backlinks jouw website heeft, hoe hoger je score en hoe hoger je uiteindelijke in de zoekresultaten van Google verschijnt. Investeren in linkbuilding kost echter wel wat tijd en je moet er dus wel wat geduld voor hebben. Daarom kun je er ook voor kiezen om aan linkbuilding uitbesteden te doen. Wij raden hiervoor Traffic Today aan. Traffic Today is een online marketing bureau dat is gespecialiseerd in onder andere linkbuilding!

Door admin