springtouw-workout-voor-beginners

We zitten nog midden in de quarantaine vanwege de corona maatregelen. Het heeft een flinke invloed op ons hele leven. We blijven zoveel mogelijk thuis, we werken thuis, we geven de kinderen thuis les, en als we fit willen blijven dan sporten we thuis. In de tuin, of een yogalesje in de woonkamer. De verkoop van hometrainers, roeimachines en ander fitnessapparatuur is de afgelopen maanden enorm gestegen. De online aanbieders doen goede zaken. Toch hoef je geen dure apparaten in huis te halen om fit te blijven. Want een springtouw is namelijk alles wat je nodig hebt om je conditie op peil te houden.

De voordelen van touwspringen

Touwspringen wordt veelal gezien als iets wat kinderen vroeger deden, toen ze nog buiten speelden. Maar touwspringen is een hele goede manier om het hele lichaam te trainen. Niet alleen je conditie verbeterd erdoor, het traint ook de spieren in je benen en schouders. Bovendien is het een hele goede oefening voor je coördinatie. Als springtouw kun je een stevig stuk touw gebruiken, een stuk waslijn, of je kunt er één voor een paar euro online bestellen. Touwspringen kun je in je huis of tuin doen, maak voldoende ruimte voor het touw en GO! Daarom is touwspringen de ideale quarantaine workout.

touw-springen-workout

Springtouw workout voor beginners

Als beginner kan een touw springen workout al snel heel zwaar en intensief zijn. Begin daarom rustig, afhankelijk van je conditie en behendigheid met het touw. Je zal zien dat je snel vorderingen maakt als je dagelijks oefent. Hierdoor kun je snel calorieën verbranden kilo’s kwijtraken. Een goed voorbeeld van een springtouw workout voor beginners is om dagelijks 10 minuten touw te springen. Let goed op je houding, blijf zoveel mogelijk recht springen, spring op de tenen en op beide voeten tegelijk. Merk je na een aantal dagen dat je wel langer kunt, voeg dan 5 minuten toe aan de training.

Touwspringen voor gevorderden

Touwspringen wordt door vele sporters gebruikt als warm-up, training en zelfs als sport op zich. Zelfs voor gevorderden kan een touw springen workout een flinke uitdaging zijn. Je kunt meer variëren met je voeten, bijvoorbeeld door van voet te wisselen. Je kunt double unders proberen, of je kunt een touwtje springen challenge doen. Doe zo snel mogelijk een hoog aantal sprongen, of test eens hoelang je touwspringen kunt volhouden. Op internet (bijvoorbeeld Youtube) staan veel uitdagingen die je zou kunnen doen. Een mooi touwtje springen challenge voor gevorderden is 1000 jumps per dag, 30 dagen lang. Succes!

Door admin