yoga-voor-beginners

Yoga wordt al eeuwenlang beoefend, maar is de laatste jaren ook steeds populairder aan het worden in Nederland. Inmiddels bestaan er tientallen yogasoorten, dus wordt het soms maar moeilijk kiezen tussen al die populaire yogavormen. Zie jij door alle bomen het bos niet meer? In dit artikel delen we 5 yogasoorten die op dit moment helemaal hot zijn en daarnaast laten we je ook weten welke van deze populaire yogavormen geschikt zijn voor yoga voor beginners!

Hatha Yoga

Bij Hatha Yoga staat balans centraal. Hatha komt namelijk uit het Sanskriet en betekent zon (ha) en maan (tha). Hatha Yoga oefeningen bestaan daardoor uit in- en uitademen, inspannen en ontspannen, beweging en rust. Je gaat langzaam van de ene naar de andere yogahouding, waarbij de focus ligt op stretchen. Hatha Yoga oefeningen zijn daardoor zeer geschikt zijn voor beginners.

Bikram Yoga

Bikram Yoga (ook wel Hot Yoga genoemd) vindt plaats in een ruimte die verwarmd wordt tot 40 graden Celsius. Een gemiddelde les duurt zo’n 90 minuten, waarin je 26 vaste Hatha Yoga oefeningen in een bepaalde volgorde doet. Klinkt zwaar, maar Bikram Yoga is door de hoge temperatuur eigenlijk ook een geschikte yoga voor beginners. Door de warmte kunnen je spieren, bindweefsel en gewrichten namelijk meer ontspannen en soepeler worden.

yoga-voor-beginners-2

Nidra Yoga

Bij Nidra Yoga draait het allemaal om rust (“nidra” betekent slaap): je ligt de gehele les op je rug in Corpse Pose (Savasana) en met een begeleidende stem doorloop je de Yoga Nidra oefeningen. Door deze Yoga Nidra oefeningen te doen, zou je compleet moeten kunnen ontspannen, niks actiefs hoeven doen en nergens aan hoeven denken. Het is alleen niet de bedoeling dat je in slaap valt. Voor beginners die een slechte nachtrust hebben gehad, kunnen Nidra Yoga oefeningen dus best nog eens pittig zijn!

Power Yoga

Power Yoga is zeer geschikt voor degenen die zich graag concentreren op het fysieke onderdeel van yoga. Tijdens deze yogavorm doe je meerdere gevarieerde yogahoudingen direct na elkaar, waardoor het eigenlijk een soort work-out is. Voor absolute beginners kan Power Yoga daardoor best heftig zijn. Je spieren worden er wel soepeler en krachtiger door, want de houdingen die je aanneemt zijn dynamisch (in tegenstelling tot statisch, zoals bij Nidra Yoga oefeningen het geval is). De dynamiek helpt daarnaast ook om je conditie en balans te verbeteren.

Door admin