huis-koelen-tijdens-hittegolf

Met een nieuwe hittegolf voor de deur, is het belangrijk om alles te weten over hoe je jouw woning koel houdt. Zo kom je deze warme dagen comfortabel door en kun ’s nachts de slaapkamer verkoelen. Lees de volgende 8 manieren om jouw woning koel te houden tijdens de nieuwe hittegolf.

1. Deuren en ramen dicht

Je wilt het liefst frisse lucht naar binnen laten, maar daar komt ook direct de warmte door naar binnen. Houd overdag de deuren en ramen dicht en sluit de gordijnen. Zo voorkom je dat jouw woning opwarmt. ’s Avonds wanneer de zon onder is, kun je de deuren en ramen open zetten om weer koele lucht naar binnen te laten.

2. Ventilator

Een ventilator is onmisbaar op warme dagen. Laat het huis afkoelen door de frisse wind van de ventilator. De slaapkamer verkoelen en de warmte uit huis krijgen kan ideaal met een ventilator.

3. Sluit de keuken af

Ga jij koken tijdens het warme weer? Zorg er dan voor dat je de keuken afsluit van de rest van de woning. De warmte tijdens het koken, kan jouw woning flink doen opwarmen.

4. Kook niet

Maak het jezelf niet alleen gemakkelijker, maar ook nog eens koeler door niet te koken tijdens de hitte. Kies liever voor een koude maaltijd of laat eten thuisbezorgen. Zo hoef je zelf niet in de hete keuken te staan en warmt jouw woning niet nog sneller op.

5. Vervang gloeilampen

Wanneer je overdag de ramen dicht hebt, moet het licht aan. Maar wanneer je gloeilampen gebruikt, heeft het eigenlijk weinig zin. Deze lampen geven namelijk ook warmte af. De warmte uit huis krijgen doe je door gloeilampen te vervangen door halogeenlampen.

6. Creëer een luchtstroom

Een huis koelen tijdens hittegolf kan door een fijn briesje in huis. Je kunt middels een ventilator of plafondventilator in combinatie met afzuigkappen en ramen een unieke luchtstroom creëren in huis. Online zijn er veel tips, hoe je zelf voor een briesje kunt zorgen met een ventilator.

7. Let op jouw temperatuur

Wanneer je zelf warm bent, draag je ook zelf bij aan de warmte in de woning. Zorg ervoor dat je zelf koel blijft en neem eens een koude douche of maak een koel voetenbad. Zo blijf jij en de woning koel.

8. Investeer in airconditioning

In warme landen is veelal gebruikelijk dat een woning airconditioning heeft. In Nederland komt dit minder vaak voor. Toch je je het beste voorbereiden op deze warme dagen, door airconditioning in huis te hebben. Zo blijft het altijd lekker koel en heb jij geen last van de warmte.

Laat ook jouw huis afkoelen deze warme zomer dankzij de 8 bovenstaande tips voor huis koelen tijdens hittegolf.

Lees ook: Hier moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe badkamer

Door admin