voordelen van een elektrische vouwfiets

Veel Nederlanders rijden elke dag met de auto naar het werk. Het gevolg hiervan zijn constante files en een toename van de uitstoot van broeikasgassen.  Gelukkig ontdekken steeds meer mensen de voordelen van een elektrische vouwfiets, zeker in combinatie met het openbaar vervoer. Daarnaast zijn er gelukkig ook steeds meer Nederlanders die hun benzine auto inruilen voor een elektrische auto zoals een Polestar 2 of een Tesla model 3

E-bikes worden geleverd met een motor die zorgt voor een minder inspannende fietservaring waardoor je langere afstanden sneller kunt afleggen en minder snel moe wordt. Sterker nog, het maakt het fietsen een nog fijnere ervaring en je zult zien dat afstanden zo zijn afgelegd. Vooral opvouwbare elektrische fietsen zijn de laatste tijd een rage. In dit artikel worden de voordelen van de opvouwbare elektrische fiets besproken. 

Een opvouwbare elektrische fiets ontstaat als je twee van de meest iconische ontwikkelingen in de fietsgeschiedenis combineert tot één geheel; de mogelijkheid om deze op te vouwen en de elektromotor. Hoewel e-bikes veel voordelen hebben ten opzichte van gewone fietsen, kan het vervoeren ervan nogal een gedoe zijn. Dankzij het inklapmechanisme kun je de elektrische vouwfiets ombouwen tot een draagbaar pakket als je er niet op rijdt. Op die manier kun je dit type fiets ook handig meenemen in de trein.

Een dergelijke fiets die je kunt opvouwen, kan echter niet alleen makkelijk mee in de trein, maar ook in de auto. Op die manier kun je naar een plek zoals een stad rijden, daar de fiets uitvouwen en op de fiets die omgeving gaan ontdekken. Een vouwfiets kun je hem gemakkelijk in de kofferbak van de auto leggen en wegrijden zonder dat dit ten koste gaat van de zitruimte.

Als je op een vouwfiets naar je werk rijdt, hoef je je geen zorgen te maken over de parkeerfaciliteiten, omdat je hem kunt opvouwen en in een van de hoeken van je kantoor kunt zetten, niemand die er last van heeft. Met een opvouwbare elektrische fiets bespaar je ook thuis meer ruimte.

Opvouwbare elektrische fietsen vallen niet onder dezelfde wettelijke regels als gemotoriseerd vervoer zoals motorfietsen en bromfietsen. Ze worden namelijk met de hand bediend en de wet beschouwt vouwfietsen als een gewone fiets. Hierdoor hoef je geen kentekenplaatje te hebben of rijbewijs te hebben, en ook geen helm te dragen.

Verbeterde diefstalbeveiliging

Het is duidelijk dat een vouwfiets even vaak gestolen wordt als elk ander type fiets.

Het mooie is dat je ze overal mee naartoe kunt nemen, zodat je ze in de gaten kunt houden. Zo hoef je je geen zorgen te maken of de fiets nog wel veilig is, omdat je deze eigenlijk altijd binnen kunt zetten.

Druk verkeer vermijden

Een elektrische vouwfiets kan passen en manoeuvreren door straatjes waar een auto dat niet kan. Dit betekent dat je je nooit zorgen hoeft te maken dat je te laat op je werk komt.

Dit betekent echter niet dat je gevaarlijk overal langs moet slingeren. Zorg ervoor dat je je houdt aan alle verkeerswetten en -regels met betrekking tot waar je mag fietsen.

Een goede vouwfiets zou ongeveer 75 kilometer moeten kunnen afleggen op slechts één lading. Desalniettemin varieert dit afhankelijk van factoren zoals het gewicht, de snelheid, temperatuur en het terrein van de rijder. Voor de meeste mensen zou één lading van de accu echter een paar dagen mee moeten gaan.

Als je om wat voor reden dan ook geen batterij meer hebt, kun je altijd teruggaan naar het goede oude handmatige fietsen en je beenspieren trainen!

Door admin