bedelarmbandje-hartje

Bedelarmbanden vertellen een verhaal. Ofwel kies je een bedeltje dat je gewoon mooi vindt en zegt het dus iets over jouw persoonlijkheid, ofwel koppel je een leuke herinnering aan het bedeltje. Maar waarom heet dit juweel nu een ‘bedelarmband’?

Oorsprong

Aan een bedelarmband kan je kleine objectjes of bedeltjes hangen.

Als je vroeger iemands armband wou inspecteren om te zien wat er allemaal aan het bandje bevestigd was, moest je voor dat bekijken ‘betalen’ door een nieuw bedeltje voor de eigenaar te kopen. Het ‘betalen om te kijken’ werd verwoord als ‘bedelen’. Elk bedeltje was dus een herinnering aan de gever. De eigenaar van het bedelarmbandje wist dan precies van wie welke bedel was.

Vanaf de jaren 60 werd deze armband heel populair. Vooral jonge meisjes waren helemaal weg van dit leuke juweel. Vroeger werden de bedeltjes van goedkope grondstoffen zoals glas en hout gemaakt, maar vandaag de dag vind je ze in allerlei materialen zoals staal, zilver en goud.

Bedelarmbanden kun je altijd dragen

Bedelarmbanden zijn er in alle verschillende maten, vormen en kleuren. Zo passen ze bij elke gelegenheid. Simpele, minimalistische juwelen zijn eindeloos te combineren met alle kleding, van casual tot chique outfits. Ook staan ze heel mooi in combinatie met andere armbandjes. Zo maak je elke outfit helemaal af.

Ook wat extravagantere armbanden zijn heel leuk voor een feestje. Dan geldt dit principe: Hoe meer bedeltjes, hoe beter! Pak helemaal uit en breng jezelf al in de feeststemming met je armparty.

Cadeautje nodig?

Bedels symboliseren een boodschap of herinnering. Ben je op een onvergetelijke vakantie geweest in een warm land? Koop bijvoorbeeld een armband met een palmboom bedeltje. Elke keer als je ernaar kijkt, kun je weer weg mijmeren over die onvergetelijke vakantie. Op de webshop van My Jewellery vind je leuke, zonnige armbandjes met bedeltjes als een palmboom, een schildpad etc..

Bedelarmbanden zijn dus een perfect cadeau voor elke gelegenheid. Bedels kan je ook laten graveren voor een persoonlijke en unieke touch. Laat bijvoorbeeld je initialen of die van jou en je partner in een muntje graveren. Ook een korte quote is leuk. Kortom, met een bedelarmband kun je alle kanten uit en het is een origineel en uniek cadeau.

bedelarmband-palmboom

Liever niet graveren en toch een persoonlijk cadeau geven? Is het binnenkort bijvoorbeeld Moederdag? Geef je moeder eens een armbandje met een hartje cadeau om te tonen dat je van haar houdt. My Jewellery heeft bijvoorbeeld hele mooie armbandjes met bedel hartjes.

Bedelarmbanden zijn er voor elk wat wils!

Door admin