Het is warm. Na een lange tijd van druilerig weer en de angst dat de zomer ons in de steek zou laten, zijn daar nu eindelijk zonnestralen. En hoe! Niks zo lekker als een verkoelend drankje tijdens de tropische temperaturen. Daarom zetten wij voor twee recepten voor heerlijke ijskoffies op een rijtje. Deze kan jij in een handomdraai zelf maken. Cheers!
Dalgona koffie
Dit simpele recept voor ijskoffie is dé trend van dit moment. Op instagram heb je deze koffie waarschijnlijk al veelvoudig voorbij zien komen. Waarom? Omdat het super lekker is en ook nog eens makkelijk te maken! Wedden dat jij deze gaat uitproberen?
Ingrediënten voor 2 personen
- 4 el oploskoffie
- 4 el kristalsuiker
- 300 ml melk
- 10 ijsklontjes
Dit moet je doen
- Doe de oploskoffie, suiker en 4 eetlepels heet water in een kom en klop met een mixer in 5 minuten tot een mooie crème.
- Doe vervolgens de melk en de ijsklontjes in een glas en schep het koffiemengsel hier bovenop. Et voilà! Jouw ijskoffie is geboren en het is een ware beauty!
Salted Caramel Ijskoffie
Ben jij ook zo gek op salted caramel? Misschien kunnen we beter vragen wie niet, want de combinatie zoet en zout is helemaal hot! Wij snappen waarom, want het is heerlijk! Zo ook deze ijskoffie die jij makkelijk thuis kan maken. Het is een caloriebom, maar daarmee ook een ware traktatie. Treat yourself!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 tl honing
- 80 ml espresso
- 1 hand ongezouten pinda’s
- 75 g fudge
- 100 ml gecondenseerde melk
- 10 ijsklontjes
- 50 g slagroom
Zo maak je het
- Roer de honing door de warme espresso zodat deze helemaal oplost. Laat de espresso daarna goed afkoelen.
- Rooster ondertussen de pinda’s in een pan en smelt tegelijkertijd de helft van de fudgeblokjes in een andere pan tot een karamelsaus. Voeg vervolgens een flinke snuf zout toe aan de karamel.
- Snijd de rest van de fudgeblokjes in kleine blokjes en hak de pinda’s grof. Dit kan je gebruiken om jouw ijskoffie op het eind mee te versieren. Het oog wil ook wat!
- Doe vervolgens de espresso samen met de gecondenseerde melk en de ijsblokjes in een blender. Mix dit door elkaar totdat het ijs goed gecrusht is. Let op dat je een blender hebt die ijs kan vermalen, anders zul je waarschijnlijk vroegtijdig afscheid moeten nemen van jouw vertrouwde blender.
- Verdeel de ijskoffie over 2 glazen. Spuit een flinke toef slagroom bovenop, besprenkel met de karamelsaus en bestrooi tot slot met de stukjes fudge en de pinda’s.
Spice it up ijskoffie
Deze heerlijke ijskoffie is er een voor elke liefhebber van kaneel en nougat. Lekker tussendoor, maar ook als toetje. Zo maak je het:
Ingrediënten voor 2 personen
- 80 ml espresso
- 150 ml melk
- 1 tl honing
- 5 ijsblokjes
- 1 snuf kaneel
- 1 tl nougat
Dit moet je doen
- Zet twee espresso’s (in totaal 80 ml) in één kopje en meng hier de honing doorheen. Laat het vervolgens een paar minuten afkoelen.
- Schuim ondertussen de helft van de melk op. Zet dit even aan de kant.
- Doe de ijsblokjes in een glas, schenk hier de koffie en de rest van de melk overheen. Verdeel tot slot de opgeschuimde melk over de twee glazen, zodat je een mooie schuimtoef bovenop hebt.
- Maak je ijskoffie af met een snuf kaneel en de stukjes nougat. Geniet ervan!