kies-een-hond

In deze tijden van Corona zien we dat veel mensen een puppy nemen. We zijn bijna allemaal meer en vaker thuis, wat dus perfect is om een pup op te voeden.Als je een puppy in huis neemt, moet dit natuurlijk goed voorbereid doen en zal je een bezoek aan de dierenwinkel moeten maken. Aangezien je best wat moet aanschaffen voor je een puppy kunt halen, geven wij je de boodschappenlijst mee.

Voeding speciaal voor puppies

De voeding is natuurlijk erg belangrijk. Een puppy heeft behoefte aan de juiste voeding voor spieren, vacht en groei. Het beste kun je puppyvoer geven dat speciaal voor puppies is, vaak wordt er rekening gehouden met grootte en gewicht. Door dit speciale puppyvoer krijgt een jonge hond alle voeding binnen die het nodig heeft. Natuurlijk moet deze voeding ook ergens in, dus gooi meteen een eet- en drinkbak in je mandje.

Hondenmand aanschaffen

Het is voor een pup belangrijk dat hij zijn eigen plek in huis heeft. Een jonge hond heeft behoefte aan een plek waar hij zich terug kan trekken en veilig voelt. Alles kan namelijk nogal overrompelend overkomen voor een puppy en daarnaast moet het beestje alle ervaringen rustig kunnen verwerken. Zorg dan ook dat het beestje een mand krijgt en zet die op een rustige plek waar het niet tocht.

Trainingsmat voor de zindelijkheid

Iets wat veel mensen vergeten en praktisch toch enorm handig is, is een trainingsmat. Hiermee kun je je puppy makkelijk zindelijk krijgen. Iets wat je natuurlijk zo snel mogelijk wil. Een dergelijke mat absorbeert de urine en houdt de vloer schoon. De bedoeling is dat je deze mat steeds dichter naar de deur verplaatst, waardoor de pup gaat begrijpen dat hij of zij de behoefte buiten moet doen.

Speeltjes voor een puppy

Puppies zijn vaak erg speels en hebben veel energie. Zorg daarom dat je genoeg speeltjes in huis haalt waar de hond mee kan spelen. Niet alleen zorg je hiermee dat je meubels en andere zaken in huis heel blijven, maar daarnaast kan je pup zijn energie kwijt. Daarnaast is het voor een jonge hond belangrijk dat die kan spelen, op die manier leert een puppy namelijk erg veel.

Verzorgingsmiddelen

Als laatste willen  we je erop wijzen dat je moet zorgen voor verzorgingsproducten. Denk hierbij aan hondenshampoo, maar bijvoorbeeld ook aan middeltjes voor het schoonmaken van oren en tanden. Zorg ook voor puppy producten om deze te beschermen tegen vlooien, teken en wormen. Heb je al het bovenstaande in huis gehaald dan kan je je puppy alles geven wat hij nodig heeft.

Door admin