pakketjes-versturen

Verzend jij op regelmatige basis pakketten? Dan is dit blog voor jou wellicht erg interessant! Het verzenden van pakketten is namelijk niet kosteloos, waardoor de kosten soms voor jou erg hoog kunnen vallen. Veel bedrijven kiezen ervoor om de verzendkosten voor eigen rekening te nemen zodat dit niet bij de bestelling van de klant komt. Er komt echter heel wat kijken bij de verzending van pakketten. Weet je niet precies hoe dit proces in zijn werk gaat? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk een aantal aandachtspunten bij het verzenden van pakketten op een rijtje.

De manier van verzending

Hoe ga jij je pakket verzenden? Sommige pakketten zijn dusdanig klein dat ze door de brievenbus passen. In dat geval kies je ervoor om het te versturen als brievenbuspost, omdat dit een stuk goedkoper is. Helaas past niet ieder pakket door de brievenbus, waardoor de overige pakketten een stuk duurder zijn en bezorgd worden via een vervoerder.

Het juiste gewicht

Verzend jij een pakket via pakketpost in plaats van de brievenbus, dan is het van belang om goed te letten op het gewicht. Dit heeft namelijk invloed op de prijs. Geef dit dus nauwkeurig door en weeg een pakket altijd inclusief verpakking en eventueel beschermingsmateriaal. Het eindgewicht is namelijk het juiste gewicht.

Verpak het op een veilige manier

De kosten voor pakketten versturen worden vaak bepaald op basis van het gewicht van de zending. Daarom is het juiste gewicht dus erg belangrijk. Wil je de kosten beperken? Dan is licht verpakkingsmateriaal aan te raden. Hoe lichter het pakket, hoe goedkoper de verzending. Zorg er wel voor dat de kwaliteit niet achterblijft, want je wil wel dat het pakket in goede staat aankomt bij de klant.

Hoe verzend jij?

Heb je veelal kleine verzending op onregelmatige basis? Dan liggen de kosten waarschijnlijk een stuk hoger voor jou. Een optie zou zijn om samen te werken met andere webshops om zo de kosten laag te houden. Via Shops United lift je mee met het volume van andere webshops, waardoor je veel kosten bespaard voor het verzenden van jouw pakketten. 

.

Door admin