douchen-1

Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus

Je hoort vaak dat badkamers het langs bezet worden gehouden door vrouwen. Mannen zijn een stuk sneller klaar. Mannen komen nu eenmaal van Mars en vrouwen van Venus. Maar is er nu echt zoveel verschil tussen de manier waarop mannen en vrouwen douchen? Ja, dat is er!

Vrouwen douchen liever warm

De meeste vrouwen staan het liefst onder een warme douche. De ideale watertemperatuur voor de gemiddeld vrouw geeft mannen het gevoel dat ze levend gekookt worden. De gemiddelde dame staat op haar beurt weer te rillen wanneer de douchestraal een ‘mannentemperatuur’ heeft.
Er zijn op het internet verschillende verklaringen te vinden voor dit feit. Zo wordt er gedacht dat vrouwen warmer douchen, omdat zij nu eenmaal gemiddeld een stuk korter zijn dan mannen. De waterstraal doet er volgens deze theorie dus langer over om de doucher te bereiken. Als je een in hoogte verstelbare douchekop of krachtige regendouche hebt, is deze verklaring natuurlijk klinkklare nonsens. Een andere verklaring is simpelweg het verschil tussen een mannenlichaam en een vrouwenlichaam. Mannen hebben meer spieren en een warmere huid, waardoor zij het minder snel koud hebben.

Waarom duurt het bij vrouwen toch zo lang?

Vrouwen douchen over het algemeen een stuk langer dan mannen. Maar hoe komt dat nou eigenlijk?
Grotendeels is het natuurlijk te verklaren doordat vrouwen meer haarverzorgingsproducten gebruiken dan mannen. Ook hebben vrouwen vaak langere haren. Veel mannen wassen hun huid en haar met een ‘alles-in-één’-product, dat zowel als douchegel als shampoo fungeert. Een vrouw wast eerst haar haren met shampoo, om ze vervolgens ook nog in de conditioner te zetten. Het kost veel tijd om die lange haren weer grondig uit te spoelen en alles zijn weg te laten vinden naar de douchegoot.
Maar ook dames met korter hoofdhaar douchen meestal langer dan mannen. Het ontharen van de benen en de bikinilijn neemt namelijk ook veel tijd in beslag. Daarnaast doet een vrouw na het douchen een stuk langer over haar gezichtverzorging dan een man. Ook het uitkiezen van kleren neemt bij de dames een stuk meer tijd in beslag.

Door admin