plexiglas-in-kantoor

Je wilt je bedrijf een modernere uitstraling geven en samen met een bevriende interieurdesigner en een aantal van je werknemers ben je aan de slag gegaan om een nieuw concept uit te denken. Je hebt een ontwerpbureau met een flink aantal werknemers en na jaren geleden met zijn drietjes te zijn begonnen, is het inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerde studio met 45 werknemers dat gevestigd is over twee verdiepingen van een leuk gebouw net buiten het centrum van de stad. 

Omdat je geregeld klanten op kantoor ontvangt voor afspraken en presentaties, is je bedrijf ook gelijk een visitekaartje voor ze. Een strak en modern vormgegeven werkplek waar lichtval en kleur centraal staan, te midden van een open ruimte, is de visie die je voor ogen hebt bij de vernieuwing van je bedrijf. 

Plexiglas is lichtdoorlatend en leverbaar in verschillende kleuren

Je hebt na zorgvuldig overleg met de ontwerpers van de creatieve afdeling besloten om samen met de interieurdesigner te gaan kijken naar de mogelijkheden om plexiglas op verschillende plaatsen in de werkruimte toe te passen. Met de juiste belichting kun je hierdoor spelen met lichtinval en een extra dimensie creëren op de werkvloer. 

Tijdens het online speuren kwam je Perlaplast Kunststofshop tegen. Hier kun je allerlei soorten plexiglas afnemen. Het materiaal wordt in verschillende groottes, diktes en kleuren geleverd, zodat je heel creatief aan de slag kunt als je eenmaal definitieve keuzes hebt gemaakt met betrekking tot de verschillende installaties die je voor ogen hebt. 

Je kunt plexiglas heel eenvoudig boren, frezen of zagen

Het gebruik van plexiglas heeft in vergelijking met het gebruik van gewoon glas de nodige voordelen. Zo is het prima te zagen, te boren of te frezen. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat je precies alles op maat moet bestellen. Er valt gelukkig genoeg mee te bewerken dat het materiaal na aankoop op verschillende manieren te gebruiken is. 

Daarnaast is plexiglas een stuk flexibeler dan glas. Het zal niet bij de eerste, noch bij de tweede aanvaring met iets sneuvelen, zoals wel te verwachten is als je een volledig glazen installatie hebt. Vanwege de verschillende kleurcombinaties en het hoge lichtdoorlating vermogen, kun je met de eenvoudige installatie van bijvoorbeeld ledstrips op de plexiglas platen, gelijk een voortdurend veranderende sfeer creëren.

Door admin