goede telefoons

Ben je aan het twijfelen wat voor nieuwe telefoon je wilt kopen? Misschien wel je wel een Oppo telefoon kopen, of ga je toch voor een bekender merk? De afgelopen maanden kwamen grote merken met nieuwste smartphones  van 2021 op de markt, hoog tijd om de populairste smartphones van 2018 voorgoed op te ruimen.  Maar gelukkig is die markt al lang niet meer alleen in handen van de twee grote telefoon producenten. Ook ‘nieuwe’ merken proberen een plekje op de telefoonmarkt te vergaren en door de goede kwaliteit van de andere merken, lukt dat behoorlijk. Dit maakt de keuze voor een nieuwe telefoon echter moeilijker. Wij helpen, en zetten de beste smartphones die je op dit moment kunt kopen, op een rij.

Oppo telefoons

Een relatief nieuw merk in Europa is Oppo. Voordat we Oppo mochten verwelkomen in Europa, heeft het merk al geruime tijd naam gemaakt in thuisland China. Inmiddels is Oppo uitgegroeid tot een degelijk en betrouwbaar alternatief voor de grotere merken. Een Oppo telefoon kopen is dan ook voor steeds meer mensen een interessante optie. Oppo is niet vies van het gebruik van flitsende kleuren en onderscheidende features. Denk aan een pop-up camera of een glinsterende behuizing. Oppo biedt doorgaans smartphones aan met een sterke batterijduur, solide camera kwaliteiten en algehele prestaties waar je thuis mee kunt komen. Dat Oppo in Europa aan terrein wint, heeft onder meer te maken met de brede selectie aan toestellen die de fabrikant aanbiedt. Wil je het beste van het beste wat een smartphone te bieden heeft of ga je juist op jacht naar een betaalbare topper? In alle segmenten vind je wel een degelijke Oppo-smartphone terug. Ook in 2021 is Oppo actief op de Europese markt. In maart presenteerde het de nieuwe Oppo Find X3-serie, en later in het jaar verscheen de Oppo Reno 6-serie. 

Samsung 

Begin vorig jaar, net voor de corona crisis, kwam Samsung met de Galaxy S20, de Galaxy S 20 Plus en  de Galaxy S20 Ultra. Daar kwam later dat jaar de Galaxy S20 FE bij. Om nog meer keuze te kunnen bieden kwam Samsung voor die laatste met twee varianten; een 4G versie en een 5G. De FE-versie is goedkoper dan de andere Galaxy S20-uitvoeringen, en dat merk je vooral aan het plastic ontwerp. Voordeel van plastic is echter wel dat het toestel een prettig gewicht heeft en dat de achterkant niet makkelijk breekt of barst. Ook zijn de camera’s en rekenkracht ietsje teruggeschroefd, maar nog altijd van een erg goede kwaliteit. Zoals je van Samsung gewend bent is ook de beeldkwaliteit van het oled scherm wederom goed, hoewel er geen hogere verversingssnelheid op zit. Op de Samsung Galaxy S20 FE stond voor het eerst Android 10. 

Apple en de iPhone 13

De iPhone 13 is eind september dit jaar uitgekomen en uitgerust met een full-HD oled scherm, dat zich met de beste schermen kan vergelijken. Hetzelfde kan gezegd worden over de dubbele camera aan de achterzijde en de chipset die qua prestaties alle Android-concurrenten op grote afstand zet. De snelle en langdurige update-ondersteuning van Apple is ook nog steeds beter dan van zijn concurrenten, maar er zijn ook wat mindere punten te benoemen. Als eerste de accu; de capaciteit hiervan is gewoon niet zo goed. Omdat de capaciteit namelijk klein is, slijt hij eerder en zal deze dus ook sneller vervangen moeten worden. 

Motorola Moto G 5G 

Momenteel biedt 5G een leuke snelheidswinst, maar het is allesbehalve onmisbaar. De komende jaren zul je echter wel een groot verschil gaan merken en als je nu op zoek bent naar een smartphone waar je lang mee kunt doen, is het goed om daarover na te denken. De Motorola Moto G 5G Plus is een toegankelijk geprijsde smartphone die 5G voor iedereen beschikbaar maakt. Ook de accu van de Motorola is van goede kwaliteit.

Keuzestress?

Door de vele verschillende nieuwe mogelijkheden is het altijd lastig om tot een keuze te komen. Eén ding is wel zeker, de duurste keuze hoeft op het gebied van smartphones echt niet altijd de beste te zijn. Een Oppo telefoon kopen is bijvoorbeeld echt een goede en betrouwbare keuze, waar je portemonnee ook blij van wordt. 

Door admin