laptop refurbished

De afgelopen jaren zijn refurbished laptop erg populair geworden. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is het feit dat dit heel erg goed past in onze zoektocht naar een duurzamer leven. Vandaar dat er in de laatste 5 jaar veel aanbieders van refurbished laptops bij zijn gekomen. Zo kun je een refurbished laptop kopen bij Alphashop, maar ook bij tal van andere (web) winkels.

Er wordt gezorgd dat een wat oudere laptop weer gaat functioneren als toen deze nieuw was

Bij een refurbished laptop wordt een oudere laptop niet weggegooid, maar juist van binnen en buiten helemaal gecheckt en wordt ervoor gezorgd dat deze weer optimaal kan functioneren. Op die manier hoeft er geen nieuwe laptop gemaakt te worden, waardoor er geen nieuwe onderdelen gebruikt worden, maar ook geen verpakkingsmateriaal en vervoer van de nieuwe laptops nodig is.

De buitenkant wordt goed gecheckt op deuken en krasjes

In plaats daarvan wordt dus een wat oudere laptop weer ge-upgrade. Eerst worden de eventuele deukjes en krassen aan de buitenkant onder handen genomen. Ziet die buitenkant er weer zo goed mogelijk uit, dan wordt de laptop open geschroefd en is de binnenkant aan de beurt.

Onderdelen die niet goed meer zijn, worden altijd vervangen

Elk onderdeel wordt daarbij op zijn functioneren gecheckt en als dat niet naar behoren is, dan wordt dat onderdeel vervangen. Zo wordt het hele moederbord onder handen genomen en is de laptop na dit onderzoek eigenlijk weer in dezelfde staat als toen deze uit de doos kwam.

Een oudere laptop kan echter niet altijd de nieuwste software draaien

Natuurlijk kan een wat oudere laptop niet dezelfde zaken als een spiksplinternieuwe, maar dat komt omdat de technologie steeds beter wordt. Koop je een wat oudere refurbished laptop, dan kan daar niet de laatste software op geïnstalleerd worden.

Vooral het testen naderhand zorgt ervoor dat het veilig is om een refurbished laptop aan te schaffen

Uiteindelijk wordt een dergelijke laptop zowel binnen als buiten helemaal gereinigd en opgeknapt. Na de installatie van de best passende software, wordt een refurbished laptop ook nog eens uitdrukkelijk getest, zodat men zeker weet dat deze naar behoren functioneert.

Door alle checks en vervangingen krijg je ook garantie op een refurbished laptop

Als je dus een refurbished laptop koopt, weet je dat deze goed schoon is gemaakt en gecheckt. Hierom geven eigenlijk alle aanbieders van refurbished laptops garantie. En eigenlijk weet je bij een refurbished laptop met nog meer zekerheid dat deze het goed doet: een nieuwe laptop wordt namelijk in de fabriek niet getest, in tegenstelling tot een refurbished laptop.

Stukken goedkoper dan een nieuwe laptop aanschaffen

Uiteraard is duurzaamheid echt niet de enige reden waarom refurbished laptops zo populair zijn geworden de afgelopen jaren. Ze zijn namelijk ook stukken goedkoper dan een nieuw laptop. Het verschil kan zelfs oplopen tot wel de helft. Misschien dat daarom de business van refurbished laptops in Nederland wel zo snel is gegaan. Zo is een refurbished laptop dus beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!

Vaak zijn de refurbished laptops die worden aangeboden afkomstig uit het bedrijfsleven. Daar zijn ze namelijk vaak na vier jaar alweer afgeschreven en worden ze vervangen door nieuwe. Een laptop van vier jaar oud kan echter nog prima mee, zeker als deze helemaal is gereinigd en gecheckt!

Door admin