iphone 12 pro max

Eind vorig jaar werd dan eindelijk, na een paar uitgesteld te zijn, de iPhone 12 gepresenteerd en ondertussen is hij overal verkrijgbaar. Voor het eerst sinds tijden kwam Apple met een nieuw apparaat en niet met een nieuwe versie van een oud model. Zo waren de ronde randen verdwenen en werd er goed gekeken naar de laatste iPad pro. Daar waren de afgeronde hoeken namelijk ook verdwenen Naast het feit dat de 12 een stuk kleiner is dan de 11, zijn er ook nog genoeg andere zaken die opvallen. Hieronder lees je welke.

Alle iPhones 12 beschikken over een OLED beeldscherm

Eindelijk hebben de nieuwe iPhones een zogenaamd OLED-scherm gekregen. De kleuren zijn hierdoor feller en het zwart is veel dieper zwart dan dat we gewend zijn. De iPhone 12 heeft een scherm van 6,1 inch en de 12 pro max heeft er een van 6,7 inch. Doordat de schermranden een stuk dunner zijn ten opzichte van de vorige modellen, is het toestel ook compacter dan de iPhone 11. 

Het nieuwste toestel van Apple heeft een sterker scherm en ‘4x better drop performance’

Het nieuwe scherm heeft een soort glas gekregen, dat ‘ceramic shield’ heet. Hierdoor krassen ze een stuk minder snel en zijn ze beter bestand tegen vallen en botsingen. Hierbij claimt Apple zelfs dat de telefoon een ‘4x better drop performance’ heeft. Dat wil dus zeggen dat de telefoon een stuk minder snel kapot gaat als je hem uit je handen laat vallen. Ook is de iPhone 12 tot zes meter waterdicht, wat de telefoon een leuke accessoire maakt op je volgende vakantie.

De chips van de iPhone 12 zijn veruit de snelste die op dit moment verkrijgbaar zijn

Uiteraard is de iPhone 12 ook weer een stuk sneller dan de voorgaande modellen; de nieuwe A14 Bionic-chip van Apple is zelfs 50 procent sneller dan de snelste smartphone chips van dit moment. En deze nieuwe chip verlegt grenzen. Zo kan hij biljoenen bewerkingen uitvoeren in de Neural Engine.

Met de iPhone 12 kun je professionele video opnamen maken

Naast het kijken van je  favoriete programma’s zoals Tedx Talks, kun je met de iPhone 12 ook video opnamen maken in Dolby Vision. Dat kan niet eens met professionele filmcamera’s, laat staan bij andere telefoons. A14 Bionic is super efficiënt, waardoor je batterij lang mee zal gaan. Verder is deze chip z’n tijd ver vooruit. Zowat alle technologie die ons te wachten staat, kan hij met gemak aan. We verwachten dan ook dat de toekomstige telefoons van Apple allemaal deze chip zullen krijgen, met misschien een upgrade hier en daar. De basis voor de toekomst is echter gelegd met deze telefoon.

De iPhone 12 beschikt over een zogenaamde Lidar sensor die steeds belangrijker zal gaan worden

Een belangrijke verandering met de release van de iPhone 12 is dat de pro-modellen er een extra sensor bij hebben gekregen, een zogenaamde Lidar sensor. Deze helpt de telefoon om diepte te zien voor bijvoorbeeld augmented reality of om betere foto’s te maken bij weinig licht. Deze nieuwe feature is ook erg handig om te gebruiken bij apps waar 3d objecten worden geprojecteerd. In de toekomst zal de toepassing van die augmented reality steeds groter gaan worden, met naar alle waarschijnlijk nieuwe toepassingen. 

Door admin