vakantiewoning

Een recreatiewoning kopen is een grote verantwoordelijkheid, denk aan hypotheken, onderhoud en extra belastingen, maar toch zien we dat steeds meer mensen deze investering doen. Daar zal dus wel een goede reden voor zijn… en die zijn er meerdere! Lees snel verder en ontdek of het ook voor jou interessant is om zowel zakelijk of privé te investeren in een recreatiewoning.

Huurdersmarkt

Het verhuren van je recreatiewoning wanneer je deze niet gebruikt, is een solide manier om geld te kunnen verdienen. Marketing, boekingen en huishouding, het zijn van een verhuurder verhoogt echter wel de werkdruk, maar er zijn verhuurbedrijven die daarbij kunnen helpen. Zij kunnen ook helpen met tips over sneller verhuren en kunnen vaak alle taken uit handen nemen.

Alternatief voor sparen

Je hoeft je geld tegenwoordig niet meer op een spaarrekening te zetten voor de rente. Dit is de directe reden waarom veel mensen op zoek zijn naar een alternatief. Een vakantiehuis kopen is een zeer interessant alternatief. Er is vraag naar recreatief vastgoed en ook de vraag naar vakantiehuizen om in te verblijven neemt toe. Dit zorgt ervoor dat je een aantrekkelijk rendement ontvangt als je de woning gaat verhuren.

Nauwkeurige planning

Als je op zoek bent naar een recreatiewoning, moet je ook aan je pensioen denken. Zoek naar een stuk land of een huis in een gebied dat zinvol is voor de zomers van nu, maar ook die van de toekomst. Door onroerend goed te kopen dat je nu kunt gebruiken, maar ook na je pensioen wordt de investering nog interessanter!

Om te zorgen dat jouw recreatiewoning nu en in de toekomst geld blijft opbrengen, draait het allemaal om locatie. Niet te ver van een grote stad en in de buurt van water zoals een meertje, zijn de twee zeer gewilde functies voor mensen die een weekendje of langer weg willen. 

Liefst een woning met wat land

Als je nadenkt over welk type recreatief onroerend goed het beste bij jouw behoeften past, zoek er dan het liefst een met wat land. Hoewel een onderhoudsarm appartement nu aantrekkelijker lijkt, is het land meestal wat pas echt in waarde stijgt. Hierdoor krijg je een beter rendement op je investering als je een woning koopt met wat grond erbij, en bovendien geeft het je flexibiliteit. Kijk bijvoorbeeld eens bij Hofparken Verkoop voor de mogelijkheden van het kopen van een woning met land. 

Uitbouwen

Over flexibiliteit gesproken, zoek een recreatief pand dat ruimte biedt voor extra constructies, ingrijpende renovaties of vervanging van de straks verouderde constructie. Dit geeft je zoveel meer opties om mee te werken in de toekomst, wat kan helpen de waarde van het onroerend goed te verhogen. Om verrassingen in de toekomst te voorkomen, moet je goed op zoek gaan naar lokale statuten en bestemmingsplannen in het door jou gewenste gebied.

Zoals de wereld verandert

Wanneer de meeste mensen denken aan ‘het huisje’, stellen ze zich luie zomerdagen met luieren aan een meer, met een drankje in de hand. Maar als je creatief wil investeren, denk dan eens verder dan het zomerseizoen en overweeg een recreatiewoning te kopen die het hele jaar door gebruikt en verhuurd kan worden. Denk aan zwemmen in de zomer en wandelen in de herfst en winter. Herfstkleuren en lentewandelingen zijn ook goede onderwerpen voor aantrekkelijke foto’s!

Als je nadenkt of het de moeite waard is om te investeren in een recreatiewoning, moet je kijken naar je gewenste levensstijl. 

Door admin