Nederland is een klein land met grote attracties. Van de bruisende hoofdstad Amsterdam tot de pittoreske windmolens van de Zaan, er is van alles te doen in Nederland. De Nederlanders staan bekend om hun liefde voor innovatie en uitvindingen, wat heeft geleid tot een overvloed aan musea, galeries en andere instellingen die gewijd zijn aan leren en ontdekken. Of je nu op zoek bent naar cultuur of sensatie, hier zijn leuke dingen om te doen in Nederland.

Tulpenvelden en bloemenmarkten

Nederland is ’s werelds grootste producent van bloemen, en de bloesem zit ingebakken in de geschiedenis en cultuur van het land. In de lente zie je in Flevoland en noord en zuid holland het platteland bedekt met kleurrijke tulpen. In de herfst zie je de bloemenvelden bedekt met chrysanten. De velden zijn een must-see voor elke Nederlander. 

Kijk naar een voetbalwedstrijd in de Nederlandse competitie.

Er is geen betere manier om de sport te ervaren dan in een wedstrijd in de hoogste competitie van het land. Want wij Nederlanders houden van voetbal! Er zijn 18 teams in de Nederlandse competitie, dus er zijn genoeg mogelijkheden om een wedstrijd bij te wonen. Kaartjes zijn gemakkelijk te vinden en de stadions zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Niets houd je dus tegen om eens een wedstrijd mee te pakken.

Nederlandse natuur

Wat is er nou fijner dan in de natuur zijn? Helemaal niks, al helemaal niet als het gaat om de Nederlandse natuur! Geniet dit jaar van een zeilvakantie Nederland. Je kunt een zeilschip huren met schipper! Vanaf het water kan je in Nederland eigenlijk overal wel komen. Als je dus van het water houd en het leuk vindt om te varen, dan kan je je goed vermaken met een weekje of weekendje varen als je iets leuks wil doen in eigen land.

Eten en drinken

Net als veel andere landen is het drinken van alcohol een belangrijk onderdeel van de Nederlandse cultuur. Nederlanders drinken meer alcohol per jaar dan enig ander land in Europa. De populairste alcoholische drank in Nederland is bier, en er zijn veel brouwerijen in het land. Dus als je een leuk dag uitje zoekt kan je een van deze brouwerijen bezoeken en deelnemen aan het brouwproces. Of ga lekker in de binnenstad een terrasje opzoeken met je vrienden om speciaalbiertjes uit eigen land te proberen. Onder het genot van de hollandse bittergarnituur natuurlijk, met de typisch hollandse frikandelletjes, bitterballen en kaassouflees.

Door admin