koffiemachine

Koffie op kantoor wordt wel de olie van het bedrijf genoemd. Er zijn tegenwoordig vele aanbieders voor de lease of koop van een koffiemachine, dus het is belangrijk dat je de juiste kiest. Uit onderzoek is gebleken dat mensen goede koffie verkiezen boven een extra vrije dag, dus als je je personeel tevreden wil houden, zul je voor goede koffie moeten zorgen. Te lang nadenken over welke printer precies bij jouw organisatie past, zal minder invloed hebben als het koffiezetapparaat wat je gaat kiezen.  Hieronder wat zaken op een rij waar je op moet letten bij het kiezen van een koffiemachine voor zakelijk gebruik.

Check wat jij en je personeel belangrijk vinden

Er zijn verschillende systemen voor zakelijke koffiemachines op de markt. Ieder systeem werkt anders en geeft een eigen smaak aan de koffie. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een echte espresso, filterkoffie en koffie gemaakt met cups. Dit heeft te maken met de koffie of koffiebonen die gebruikt worden en de manier waarop de koffie gezet wordt. Het is dan ook belangrijk om voor je tot aanschaf over gaat, je personeel te peilen om te checken wat zij belangrijk vinden.

Een koffieautomaat met verschillende mogelijkheden

Wil een groot deel van je werknemers een onvervalste Italiaanse espresso smaak? Dan heb je in ieder geval gebrande koffiebonen van hoge kwaliteit nodig. Om het beste uit deze koffiebonen te halen, gebruik je bij voorkeur een espressomachine met losse bonenmaler. Het nadeel van dergelijke systemen is, dat het vraagt om behoorlijk wat kennis en ervaring. Een goed en populair alternatief is daarom de volautomatische espressomachine. Over het algemeen willen mensen graag koffievariaties, zoals cappuccino en latte macchiato. Kies dan voor een koffieautomaat met meerdere keuzemogelijkheden.

Ga koffie proeven voor je een machine aanschaft!

Zoals hierboven aangegeven is een espressomachine met losse koffie molen niet voor ieder kantoor geschikt, omdat je voor het gebruik van de machine behoorlijk wat kennis moet hebben. Daarnaast is zo’n machine niet handig, omdat het behoorlijk wat tijd kost om een espresso te zetten. Je kunt echter uit koffiemachines met meerdere keuzemogelijkheden ook espresso halen, alleen kan de kwaliteit verschillen. Het is dan ook aan te raden om, voor je je keuze maakt, te proeven, en misschien één of twee werknemers mee te nemen hiervoor.

Onderhoud van een koffiemachine

Een andere factor om rekening mee te houden bij je keuze voor een koffiemachine is het onderhoud van de machine. Informeer hier dus naar als je op zoek gaat naar een koffiemachine voor op kantoor. Als het mogelijk is, vraag dan om een proefplaatsing voordat je de knoop doorhakt. Op die manier krijg je een beter beeld bij de werking en het gebruiksgemak van het apparaat. Houd daarbij in je achterhoofd dat wanneer je verse melk gebruikt, dagelijks reinigen van de machine hoe dan ook noodzakelijk zal zijn.

Grootte van je bedrijf heeft invloed op de machine die je moet kiezen

Het maakt het natuurlijk verschil of je een koffieautomaat zoekt voor jezelf en een handvol collega’s of dat er meerdere koffiemachines moeten komen voor een groot bedrijf. Bedenk daarnaast of er op kantoor de hele dag door koffie gedronken wordt of alleen tijdens de piekmomenten. Organiseer je regelmatig bijeenkomsten, trainingen of workshops? Dan zal er op deze momenten veel meer koffie gedronken worden. Lang wachten op de koffie is dan geen optie. In dergelijke gevallen wil je daarom dat je koffiemachine voldoende capaciteit en zetsnelheid heeft. Laat je daarom goed adviseren door een specialist voor je tot aanschaf of een langdurige lease over gaat.

Door admin