printer

Ben je op zoek naar een handige all-in-one printer voor thuis of wil je juist een fotoprinter voor het maken van mooie afdrukken? Bij de aanschaf van een nieuwe printer zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hoeveel ga je bijvoorbeeld printen? Hoe groot moeten die prints worden? Welke extra functies heb je eventueel nodig? En zo zijn er nog wat dingen waar je aan moet denken. Zelfs het type inkt kun je meenemen in je besluit, alhoewel de meeste mensen met een HP printer vaak kiezen voor speciale  inkt voor hp printer, zijn er natuurlijk ook mogelijkheden om printer cartridges van andere merken te kopen. Wij helpen je op weg bij het bepalen van de juiste printer voor jou.

Inkjet of laserprinter

De eerste afweging die je moet maken bij de aanschaf van een printer moet zijn hoe vaak je ermee gaat printen en wat je gaat printen. Een laserprinter werkt erg goed voor zakelijk gebruik, als je veel moet printen en dan vooral zwart wit tekst. Dit soort printers is erg snel en verbruikt weinig inkt. Wil je echter veel afbeeldingen uitprinten, dan kun je beter voor een inkjet printer gaan. Deze zijn namelijk ideaal voor het printen van pagina’s met veel kleur, je moet hem helaas wel vaker voorzien van nieuwe cartridges dan een laserprinter.

Een fotoprinter

Naast de twee bovengenoemde printers is er ook nog de fotoprinter om, je raadt het al, foto’s te printen. Niet elke printer kan echter elke papiersoort aan. Als je dus voor een fotoprinter gaat, dan moet je bedenken op wat voor papier je je foto’s wil uitprinten, en dan kun je daar de keuze voor de printer op baseren. Zo is een professionele printer geschikt voor grotere formaten en dikker fotopapier. Ook heeft zo’n soort printer meer kleurencartridges, voor het uitdraaien van kwalitatief hoogwaardige afbeeldingen en ook is er meer af te stellen wat betreft het kleurbeheer.

Draadloos netwerk of niet

Op een kantoor zal het niet zoveel uitmaken of de printer draadloos aan het wifi netwerk kan worden verbonden, maar thuis misschien wel. Vaak wordt daar de printer namelijk in een kast gezet, zodat die niet zichtbaar is. Je wil dan natuurlijk niet dat je wel allerlei kabels ziet liggen. Een printer met wifi verbind je draadloos aan een netwerk en kun je vanaf iedere computer of device een printopdracht geven.

Inkt en onderhoud

Bedenk dus goed waar je de printer voor gaat gebruiken en informeer ook naar de kosten in de toekomst, zoals onderhoud en cartridges. Tegenwoordig hebben de meeste printers een goede kwaliteit, het zijn vooral de kosten die je kunt besparen op inkt en onderhoud die je keuze mee bepalen.

Door admin