boxspring kopen

Een boxspring biedt ondersteuning voor de matras waarop je slaapt, maakt het in- en uit bed stappen gemakkelijker en vermindert de slijtage van het matras. Omdat deze stevige frames belangrijk zijn voor de kwaliteit van je slaap, moet je de keuze voor een boxspring zorgvuldig maken. Lees verder voor alles waar je op moet letten voordat je naar boxsprings gaat kijken en er een koopt.

Boxsprings hebben dezelfde afmetingen als gewone matrassen en zijn verkrijgbaar in twin-, double-, queen- en king- sizes. Als je niet zeker weet welke maat jouw matras heeft, meet deze dan op. Je wil dat de boxspring matras gelijk ligt met jouw normale matras, dus koop dienovereenkomstig. 

Plan de gewenste bedhoogte

Een voordeel van een boxspring is de extra hoogte van het bed. Hierbij moet je wel rekening houden met de totale hoogte van zowel de boxspring als het matras. De twee meest voorkomende boxspring hoogtes zijn een standaard 23 cm boxspring en een low-profile 13 cm boxspring. Met de populariteit van topmatrassen van traagschuim en luxe matrassen, kan de toevoeging van een gemiddelde boxspring het bed vrij hoog maken. De hoogte van de boxspring heeft geen enkele invloed op de prestaties van het matras. Het is slechts een kwestie van voorkeur en esthetische waarde.

Kies tussen een gesplitste boxspring of een standaard boxspring

Terwijl een standaard boxspring als één geheel wordt geleverd, wordt een gesplitste boxspring in twee delen geleverd. In tegenstelling tot een matras, kan een boxspring niet tot makkelijk samen worden geperst om door nauwe gangen en deuropeningen te passen. Als je een queensize bed of groter hebt en smalle gangen in het huis, moet je mogelijk een gesplitste queen size boxspring kopen. Een split boxspring kost wel iets meer dan een model uit een deel; het gemak om ze te verplaatsen maakt de extra kosten echter goed. Een gesplitste boxspring vereist ondersteuning in het midden van het bedframe, dus zorg ervoor dat jouw bedframe geschikt is voor dit type boxspring.

Kies er een die bij je bedframe past

Kies een boxspringmatras die op je bedframe past. Als je een ouder frame hebt, controleer dan of je de boxspring erin kan schuiven of erop kan laten rusten. Het is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat het bedframe stevig is en goed aansluit op de boxspring. Als je je bed niet in je bed frame kunt krijgen, bedenk dan dat je boxspringmatras ook op de grond kan rusten. Een bedframe is niet per se nodig als je een boxspringmatras gebruikt.

Kies de juiste materialen

Boxsprings zijn over het algemeen gemaakt van hout en bevatten een stalen versteviging voor stevigheid. Aan de zijkanten wordt een dikke stof aangebracht, aan de bovenkant is een stroeve stof toegevoegd en de onderkant is bedekt met een stof barrière.

Boxsprings worden geleverd met vele opties, waaronder die met dicht opeengepakte spiralen of met hypo allergene stoffen, organische stoffen en natuurlijke vulstoffen. Matrassen en boxsprings zijn ideale plekken voor huisstofmijt en allergenen. Als je allergisch bent, kies dan een boxspringmatras met een allergeen blokkerende hoes om de kans op een allergische aanval te verkleinen. Andere opties zijn boxsprings die zijn ontworpen voor specifieke behoeften, zoals extra ondersteuning voor mensen met rugklachten.

Een matras met een ingebouwde boxspring aan de onderkant

Kijk altijd goed naar de matras en boxspring set. Vaak verkopen fabrikanten deze combinaties op basis van de populariteit van de consument of als aanbieding. Met deze pakketdeals is het mogelijk om een ​​boxspring te krijgen voor aanzienlijk minder dan de normale verkoopprijs. Bovendien valt de set mogelijk onder dezelfde garantievoorwaarden, waardoor onderhoud eenvoudig en betaalbaar is.

Door admin