verse-groentes-van-de-bbq

Vlees, vooral veel vlees is het eerste waar we bij een barbecue aan denken. Of het nu gaat om een sateetje, spareribs of lekkere malse kippenpoten, als we maar vlees krijgen. Toch is het wel verstandig als we ook wat groentes naar binnen krijgen. Ook al klinkt het misschien niet voor de hand liggend, groentes kunnen ook gewoon op de barbecue. Sterker nog, verse groentes van de barbecue zijn niet alleen lekker maar BBQ groente is ook nog eens gezond. En het leukste komt nog, je kunt barbecue groente net zo eenvoudig klaar maken als vlees of vis op de BBQ.

Welke verse groentes van de bbq? 

Je kunt de verse groentes van de BBQ als bijgerecht serveren, maar zelfs als hoofdonderdeel zijn ze top. Marineer bijvoorbeeld eens wat hele champignonnetjes in de olie met knoflook en kruiden en rijg ze dan aan een spies voordat je ze op de BBQ legt. Deze BBQ groente doet zeker niet onder voor een lekker stukje vlees. Ook andere stukken verse groenten zijn lekker aan een spies, denk hierbij bijvoorbeeld aan paprika, courgette, ui, aardappel en zelfs spruitjes.

Hoe maak je ze klaar?

bbq-groenten

Je kunt de barbecue groente aan een spies doen, maar er zijn ook andere opties om de groenten te bereiden. Bijvoorbeeld door ze gewoon plat op de grill te leggen. Snij de groente in ieder geval niet te dun. Een maiskolf kan zelfs gewoon in zijn geheel op de barbecue. Als de groenten wat kleiner zijn, kun je ze bijvoorbeeld in een BBQ-pan grillen of een aluminium bakje. Of je maakt er een pakketje van, door bijvoorbeeld verschillende groenten met wat kruiden in aluminiumfolie te verpakken. Let er altijd op dat als je een hele tomaat op de BBQ legt, je vooraf in de tomaat een inkeping maakt. Door de hitte komt er anders te veel spanning op het tomatenvelletje te staan en kan hij ontploffen.

Verse groentes van de barbecue met verse kruiden 

Groenten hebben meestal zelf al een lekkere smaak, maar je kunt ze ook kruiden. Verse groentes van de barbecue met verse kruiden zijn natuurlijk helemaal lekker. Meng dit met wat olijfolie en citroensap en maak er een lekker pakketje van. Er zijn nog veel meer opties voor lekkere verse groentes van de BBQ: asperges, bieten, broccoli, bloemkool, wortels, zoete aardappelen of pastinaak. Genoeg keuze dus om er een heerlijke gezonde BBQ-maaltijd van te maken.

Door admin