grijs-haar-verven
Een veel geziene trend van het laatste jaar is de zogenaamde ‘granny look’, oftewel grijs geverfd haar. Wil jij ook eens wat anders in je haar en lijkt deze look je wel wat? Lees dan hieronder tips & tricks hoe jij je blonde haar kunt omtoveren naar grijs.

Allereerst is het belangrijk om te weten welke tint grijs je wilt. Wil je echt grijs, of toch liever grijs met een blauwe of paarse tint erin? Op internet kun je allerlei voorbeelden vinden en zo inspiratie opdoen. Als je vervolgens weet welke kleur je precies wilt, kun je naar de winkel gaan om de juiste kleur verf te halen. Belangrijk om te weten is dat de kleur grijs wel echt alleen op heel licht blond haar pakt. Als je van nature geen lichte blonde lokken hebt, zul je deze dus eerst moeten ontkleuren. Doe dit wel heel voorzichtig, want ontkleuren is niet goed voor je haar. Je zou er eventueel voor kunnen kiezen om je haar in etappes te blonderen, door middel van highlights. Hierdoor ben je wat doelgerichter en dus veiliger bezig. Na het ontkleuren kun je de grijze verf aanbrengen, doe dit zoals op de verpakking beschreven staat. De kleur kan wat donker uitvallen, maar na een paar wasbeurten wordt het vanzelf wat lichter. Eventueel kun je ook gebruik maken van een shampoo zoals Head & Shoulders, dat zorgt er ook voor dat de kleur wat lichter wordt.

Om de kleur goed te behouden is het belangrijk om de juiste verzorging te gebruiken. Het beste kun je kiezen voor een zilvershampoo en deze bij ieder gebruik een paar minuten in laten trekken. Dit haalt de gelige gloed uit je haar en geeft het een wat paarsige gloed. Overigens hoef je zilvershampoo niet iedere wasbeurt te gebruiken, waarschijnlijk zie je vanzelf wanneer het nodig is. Door het blonderen en de zilvershampoo droogt je haar flink uit, het is dan ook zeker raadzaam om regelmatig je haar te verwennen met een haarmasker.

Wil je meer over beauty lezen? Op onze website vind je nog veel meer artikelen die alles te maken hebben met beauty!

Door admin