tips-om-auto-te-wassen

Laat jij je auto altijd wassen door professionals, omdat je niet goed weet hoe je hem zelf kraaknet kan krijgen? Wil je je auto wassen op straat, als een expert? Dan heb je geluk, want hieronder geven we je enkele tips om auto te wassen als een échte pro!

Zoek het perfecte plaatsje uit

Een van de belangrijkste tips om auto te wassen: kies de juiste plaats uit om dit te doen! Kies een plekje uit waar je voldoende ruimte hebt en zorg er ook voor dat je je auto nooit in de volle zon wast. Kies liever een plek in de schaduw, zo voorkom je dat de shampoo vroegtijdig opdroogt.

Maak de auto goed vochtig

Als eerste stap is het belangrijk dat je je auto goed natspuit. Hiervoor kan je het best een hogedrukspuit gebruiken of een tuinslang. Spuit je auto van boven naar beneden om vuil te verwijderen.

auto-wassen-op-straat

Zepen maar!

Het leukste van zelf je auto wassen op straat: het inzepen! Zorg dat je een goed product hebt om de auto mee in te zepen. Gebruik geen afwasmiddel of allesreiniger, maar een professionele autoshampoo voor het mooiste resultaat. Daarnaast voorkomt een professioneel product ook schade aan je auto. Om de auto in te zepen gebruik je het best een microvezelspons of washandschoen. Deze zijn zacht voor je auto en de vezels zorgen ervoor dat vuil er niet blijft inhangen. Was de auto steeds van boven naar beneden: eerst het dak, de motorkap, de kofferbak en daarna pas de ramen, deuren, voor- en achterbumper en eindig met de onderdorpels en wielkassen.

Laat je auto niet drogen in het zonlicht

Als je je auto grondig ingezeept en gewassen hebt, dan is het belangrijk dat je hem grondig afspoelt én afdroogt. Droog zelf je auto af, anders kan het opdrogen in vlekken. Gebruik hiervoor een zeem, dan krijg je een mooi egaal resultaat!

De finishing touch: spray wax

Als je wilt dat je auto echt mooi blinkt, zoals wanneer hij van de carwash komt, dan mag je de laatste stap zeker niet overslaan. Je auto waxen kan heel wat tijd kosten, maar als je een wax spray gebruikt, dan duurt het slechts enkele minuten. Door het gebruik van wax spray zal je auto niet enkel binken, maar zal vuil zich ook minder snel aan de auto hechten, waardoor jij je auto dus minder snel opnieuw zal moeten schoonmaken!

Lees ook: Top 7 meest voorkomende autoproblemen

Door admin