Santa Fe Steering Wheel Hyundai Auto The Dashboard

Uit een analyse van Independer blijkt dat mannen eerder en vaker een eigen auto beheren dan vrouwen. Ook hebben deze auto’s vaker een zwaarder vermogen. Deze gegevens komen uit een onderzoek van 30.000 mensen, tussen 18 en 24 jaar, die bij Independer een autoverzekering af sloten . De favoriet bij de mannen blijkt de BMW-3 serie te zijn, de vrouwen kiezen graag voor de Toyota Aygo. Wat ook uit de resultaten naar voren komt is dat jonge vrouwen vaker kiezen voor wat nieuwere auto’s.

Volkswagen valt in de smaak

Uit de Independer-analyse blijkt dat zowel jonge mannen als jonge vrouwen het vaakst in een Volkswagen rijden. Bij mannen staat op nummer 1 de Golf van Volkswagen, waar bij de vrouwen de Polo op nummer 1 komt te staan. Daarbij is ook de Opel Corsa bij beide groepen populair.

Na deze favorieten worden de verschillen tussen beide groepen snel groter. Waar jonge mannen graag voor de BMW-3 serie lijken te gaan (nummer 4), wordt deze auto nauwelijks gekocht door de vrouwen uit het onderzoek. Bij vrouwen verschijnt hij niet in de top 25 van meest verzekerde auto’s. En de Aygo, die doet het bij de vrouwen zo goed dat hij op de 3e plaats mag staan. Bij de mannen heeft de Aygo een lagere positionering in de top 25; de Aygo staat op de 16e plek.

Mannen rijden vaker met diesel en met meer vermogen 

60% van de vrouwen uit het onderzoek rijdt in een auto die een vermogen heeft van minder dan 75KW. Slechts 44% van de mannen hebben een auto die hetzelfde vermogen heeft. Waar bijna 22% van de mannen een auto heeft met een vermogen tot 100KW lijkt maar 13% van de vrouwen een auto met zo’n zelfde vermogen te beheren.

Ook komt naar voren dat mannen vaker op diesel rijden dan vrouwen: 15% bij de mannen versus 9% bij de vrouwen.

Mannen kopen eerder hun eigen auto

Mannen van 18 jaar hebben drie keer vaker een auto in hun bezit dan vrouwen van 18 jaar. Vrouwen lopen het verschil iets in naarmate zij ouder worden. Bij de leeftijd van 24 jaar hebben mannen nog anderhalve keer vaker een auto in hun bezit dan vrouwen.

Het voordeel dat deze mannen hebben is dat ze eerder schadevrije jaren opbouwen. Echter blijken mannen gemiddeld iets meer negatieve schadevrije jaren te hebben dan jonge vrouwen. Dit houdt in dat zij al één of meerdere schades hebben geclaimd. Eén schadeclaim zorgt namelijk voor een terugval van 5 jaar in schadevrije jaren.

Vrouwen kiezen voor nieuwere auto’s

Wanneer jonge vrouwen een auto kopen, rijden ze gemiddeld net iets vaker een nieuwere auto dan dat jonge mannen doen. Dit slaat echter om bij auto’s die 15 jaar en ouder zijn. Bijna 50% van de jonge mannen rijdt een auto die 15 jaar of ouder is, bij de vrouwen is dit bijna 40%.

Mannen sluiten vaker alleen een WA-verzekering af

Jonge mannen en jonge vrouwen maken niet dezelfde keuzes wat betreft hun autoverzekering.

Mannen kiezen in 49% van de gevallen alleen voor de WA-verzekering die verplicht is. Op deze manier zijn ze alleen verzekerd voor schade die zij bij andere auto’s veroorzaken. Vrouwen kiezen minder vaak voor alleen de WA-verzekering; maar liefst 38% van de vrouwen kiest alleen voor deze verplichte verzekering.

Ruim 49% van de vrouwen kiest voor minder risico en kiest daarom voor de uitgebreidere beperkt cascoverzekering. Bij de mannen kiest 42% voor deze verzekering.

Daarnaast kan je je auto ook volledig casco laten verzekeren en dit is dan ook de meest uitgebreide verzekering. 13% van de vrouwen kiest voor deze verzekering, waar bij de mannen bijna 9% voor deze verzekering kiest.

Je autoverzekering vergelijken is altijd belangrijk. Het zorgt ervoor dat je de juiste verzekering hebt voor je auto, maar niet te veel betaalt. Neem eens een kijkje op independer.nl om jouw ideale verzekering af te sluiten. 

Door admin