ongeluk-met-auto-van-je-ouders

Als autorijder kun je te maken krijgen met de meest uiteenlopende autoproblemen. Van een defecte voorlamp, kapotte ruitenwissers tot een lekkend filter: zeker met wat oudere voertuigen is er altijd wel iets aan de hand. Maar wat zijn nu de 7 meest voorkomende problemen die zich voordoen als je een auto hebt?

1. Banden met onvoldoende lucht

Een zeer regelmatig voorkomend, maar weinig opvallend probleem bij auto’s, is een te lage bandenspanning. Banden met onvoldoende bar druk, leiden tot problemen, zoals extra brandstofverbruik en snellere slijtage. Dit kun je oplossen door een bandenspanningsmeter te kopen, bijvoorbeeld bij Reservedelenstore.nl, en de bandendruk regelmatig te controleren. Een bandenspanningsmeter is ideaal om thuis te hebben, omdat de spanning checken bij een tankstation er vaak al snel bij in schiet.

2. Brandstofverbruik onnodig hoog

Brandstoffilters, luchtfilters en sensoren die in de auto zitten, zorgen als ze verontreinigd raken voor een onaangename toename van het brandstofverbruik. Af en toe een routine beurt bij de garage lost dit probleem op!

3. Brandende waarschuwingslichtjes

Een veelvoorkomend probleem in auto’s zijn brandende waarschuwingslampjes, terwijl er op dat moment al dan niet iets aan de hand is of lijkt. Omdat er meer dan tweehonderd waarschuwingscodes in een gemiddelde auto zitten, is het slim om een automonteur naar het probleem te laten kijken.

4. Een motor die niet lekker loopt

Een sputterende of haperende motor komt relatief veel voor en staat op plek 3 in de top 10 van ons lijstje. Verbrandingsmotoren zijn apparaten met veel bewegende onderdelen, waardoor e snel iets kan gaan haperen. Je kunt proberen het gepruttel zelf op te lopen door motoronderdelen, die bijvoorbeeld bij Reservedelenstore.nl te koop zijn, te vervangen voor nieuwere onderdelen, maar natuurlijk ook direct een garagebedrijf inschakelen.

5. Lege accu

Gemiddeld gaan autoaccu’s zo’n drie jaar of zo’n 75.000 kilometer probleemloos mee. Daarna dienen ze vervangen te worden. Doe dit tijdig om accuproblemen te voorkomen.

6. Piepende of schurende remmen

Vocht of zand tussen de remschijven leidt tot piepende remmen, eveneens een veelvoorkomend probleem bij auto’s. Merk je dat bij het remmen steeds meer schurend geluid ontstaat, ga dan zeker even bij de garage langs om dit probleem op te lossen.

7. Gebroken startmotor

Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door een kapotte elektromotor of een defect relais. Hierdoor start de auto niet meer of alleen met de grootste moeite. Ook dit probleem los je op door naar de garage te gaan.

Door admin