databundel-gaat-snel-op

Gaat jouw databundel ook iedere keer snel op? Lees dan gauw de volgende tips waarop jij data kunt besparen. Data besparen is een stuk eenvoudiger dan je denkt en het levert je veel op! Zo hoef je nooit extra data te kopen of extra te betalen buiten jouw bundel.

Check jouw data

Data besparen doe je eenvoudig door op de hoogte te blijven van jouw databundel Waar gaat mijn data aan op? Kijk af en toe hoeveel data jij nog kunt gebruiken. Jouw databundel gaat snel op of merk jij dat je iedere maand te kort komt? Dan kun je beter een grotere bundel aanschaffen. Dan hoef je niet meer extra kosten te maken buiten jouw bundel.

waar-gaat-mijn-data-aan-op

Sluit apps

Waar gaat mijn data aan op? Een databundel gaat snel op door gebruik van apps op de achtergrond. Een zeer eenvoudige manier om data te besparen, is door eerst al jouw apps te sluiten. Dit gaat op iedere smartphone anders, maar kan simpelweg met één klik op het scherm. Zo voorkom je dat apps op de achtergrond data gebruiken. Sluit altijd eerst jouw apps voordat je mobiele data aanzet. Zo voorkom dat je data verbruikt die niet nodig is.

Gebruik wifi

Tegenwoordig moet je wel heel goed je best doen om geen openbare wifispot te vinden. OP jouw databundel besparen gaat makkelijk door eerst te kijken naar een beschikbare wifibron. Door in de trein, restaurant of op het werk gebruik te maken van wifi, bespaar je een hoop data.

databundel-besparen

Minder mobiel dataverkeer

Beperk jouw mobiel dataverkeer om zo te besparen op data. Ga naar instellingen en klik op ‘Apps’. Hier kun je per app aangeven welke gebruik mag maken van mobiel dataverkeer. Mocht er dan toch een app open zijn tijdens jouw dataverbruik, dan werkt deze niet op data en alleen op vaste wifibronnen.

Voorladen

Een andere slimme truc voor databundel besparen, is door apps, sites en media voor te laden. Dit houdt in dat je gebruik maakt van wifi om bepaalde websites of media al te laden. Hierdoor heb je geen data nodig om deze sites, applicaties of media te starten. Zo kun je rustig in de trein een filmpje kijken, zonder dat je deze hoeft te streamen met jouw eigen data.

Besparen op jouw dataverbruik zorgt ervoor dat je geen grote databundel hoeft af te sluiten. Zo bespaar je iedere maand op de kosten. Zorg voor een slim datagebruik om zo nooit jouw bundel te overschrijden.

Door admin