elektrische-fietsen

Nederland, fietsland! Niet alleen gebruiken we ons favoriete vervoersmiddel om overal van A naar B te komen, we mogen er ook graag op uittrekken om te genieten van de natuur of onbekende steden. Een populaire ‘fietsprovincie’ is Gelderland.

Fietsen in Gelderland: genoeg te zien

Als je denk aan Gelderland, dan denk je aan de Veluwe. In dit immense natuurgebied is het fijn fietsen. Niet alleen is er een uitgebreid aanbod aan fietsroutes, er zijn ook nog eens veel goede fietspaden te vinden die voorzien zijn van een uitstekende bewegwijzering. Door gebruik te maken van de vele fietsknooppunten kun je zelf heel gemakkelijk jouw route uitstippelen. Zo houd je niet alleen grip op de afstand die je aflegt, maar ook de route heb je zelf in de hand. 

De Veluwe bestaat uit een afwisseling van dichte bossen en grote open vlaktes. Heb je geluk, dan kom je zeker rondom deze vlaktes nog wat wilde dieren als wilde zwijnen of reeën tegen. Ook schaapskuddes kun je hier zo maar tegen het lijf lopen. Door het uitgestrekte karakter van de Veluwe kun je eindeloos fietsen zonder bebouwing tegen te komen. Is dat voor jou iets te stil? Er zijn in Gelderland ook genoeg steden die je per fiets kunt ontdekken.

Fietsen door Gelderse steden: Arnhem en Nijmegen

De bekendste steden in Gelderland zijn Arnhem en Nijmegen, beide prima geschikt om per fiets te verkennen. In Nijmegen volg je bijvoorbeeld de route van de Waal, die je langs de mooiste en zeker ook gezelligste plekjes van de stad leidt. Arnhem staat op zijn beurt bekend om zijn vele parken, die mooi per fiets te verkennen zijn, maar bijvoorbeeld ook om zijn moderne architectuur: denk aan het moderne treinstation of het Gelredome. Beide steden laten zich per fiets prima ontdekken, met onderweg meer dan genoeg plekjes om even te stoppen of van een hapje of drankje te genieten.

Elektrische fiets: kopen of leasen?

Fietsen in Gelderland betekent vaak fietsen door heuvelachtig gebied. Vind je heuveltje op – heuveltje af wat pittig op je normale fiets? Dan kan een elektrische fiets ook een goede optie zijn, deze geeft je als het ware een extra zetje de heuvel op. Wil je overgaan tot de aanschaf van zo’n e-bike, bekijk dan eens of er mogelijkheden zijn om via je werk een fiets van de zaak te leasen. Veel werkgevers bieden dit aan, en alhoewel zo’n fiets van de zaak natuurlijk vooral bedoeld is om mee naar je werk te komen, kun je er ook in je vrije tijd van genieten. Vooral een elektrische fiets leasen is heel populair, vanwege de hoge aanschafprijs wanneer je er zelf eentje zou moeten kopen.

Door admin