kies-een-hond

Wanneer je graag een leuke hond wilt en op zoek gaat naar een geschikt hondenras, kan het je benauwen hoeveel keuze er op dit gebied is. Je angsten overwinnen is dan belangrijk, want er zijn echt wel geschikte hondenrassen voor jouw situatie. Onderstaande gids helpt je  bij het kiezen voor een geschikt soort hond die bij jou past. We hebben de beste tips verzameld om een geschikte hond uit te kiezen. Hopelijk helpt het je in je zoektocht naar een passende hond.

Maak een vergelijking met jezelf

Belangrijk bij het kiezen van een geschikt hondenras is om een hond te kiezen die qua karakter en persoonlijkheid bij jou past. Kies voor een hond met hetzelfde karakter en vergelijkbare persoonlijkheidskenmerken als jezelf. Door hierop te letten kies je een hond die je ook echt ligt en aan wie je tijd en aandacht aan wilt besteden. Als er namelijk iets vervelend is, is het een hond waar je qua karakter uiteindelijk niks mee blijkt te hebben. Ben je energiek en sociaal, dan is een Australian Labradoodle waarschijnlijk een goede match met jouw karakter. Ben je eerder teruggetrokken, trouw en rustig, dan past bijvoorbeeld de Engelse Mastiff waarschijnlijk weer beter bij jou. Denk daarom goed na over de keuze voor en van de meest populaire hondenrassen in ons land, zoals een labrador retriever, een Mechelse herder, een golden retriever, een poedelhondje, boxer, dashond of een kooikershondje.

kies een hond

Let op de grootte van je hond

Bij het bepalen van een geschikt hondenras om te kopen, is de grootte van de hond ook een aandachtspunt. Woon je in een klein appartement, kies dan voor een niet al te grote hond. Zelf heb je namelijk leef en bewegingsruimte nodig, maar dat geldt ook voor honden. Heb je thuis meer ruimte, dan is een groot formaat hond natuurlijk geen probleem.

De leukste hondennamen en benodigde accessoires

Als je eenmaal hebt gekozen voor een geschikte hond van een ras dat bij jou past, dan moet de hond natuurlijk een naam krijgen. Doe hiervoor inspiratie op via de lijst 100 leuke hondennamen voor een Labradoodle of andere hondensoort. Of je nu een reu of een teefje zoekt: de naam is belangrijk! Verder moet je natuurlijk zorgen dat de hond die je komt in een gespreid bedje terecht komt. Koop daarom een mooie hondenmand, een goede hondenriem, halsband en tuigje, maar vergeet ook een vlooienband, borstels/kammen, een waterbak, voerbak en natuurlijk de hondenbrokken niet.

Door admin