Als je DIY’er bent en als doe-het-zelver je eigen spullen maakt, kan het best een uitdaging zijn om je zelfgemaakte DIY spullen te verkopen, zoals de verkoop van DIY woonaccessoires, zelfgemaakte vazen et cetera. Wanneer je creatief bent en eigengemaakte spullen aan de man of vrouw wilt brengen, kun je dat op verschillende manieren aanpakken. Met onderstaande tips en adviezen is je eigen DIY spullen verkopen gemakkelijker dan je denkt!

1. Maak gebruik van goede online verkoopplekken

Een van de manieren om jouw DIY woonaccessoires, zelfgemaakte meubels, kleding, sieraden, speelgoed of andere vintage spulletjes onder de aandacht van een groot publiek te brengen, is om deze te koop te zetten op een geschikte website. Voorzie ze van kartonnen labels met daarop je merknaam, en stuur ze leuk verpakt naar klanten toe. Een van de bekendste sites is natuurlijk Marktplaats, waar je in de directe regio spullen te koop kunt aanbieden. Maar er zijn meer gave websites om je eigen spullen te verkopen. Een vrij nieuwe site is bijvoorbeeld Handgemaaktplaats, terwijl je jouw unieke spullen ook prima kunt verkopen via Etsy.nl of DIY Creations.

2. Maak een eigen verkoopsite en promoot die via sociale media

Een idee is ook om gewoon een eigen website te maken, waarop je jouw DIY spullen verkopen kunt, zoals DIY woonaccessoires, uniek houten speelgoed of originele retro kleding. Belangrijk is dan wel dat je zorgt voor een goede vindbaarheid in online zoekmachines als Google. Kies voor goede en herkenbare url’s met daarin de juiste trefwoorden en zoekwoorden, regel SEO-optimalisatie via een goed bedrijf en promoot jouw website via sociale mediakanalen als Facebook, Twitter, LinkedIn en/of Instagram.

3. Andere aandachtspunten bij DIY verkoop

Wanneer je via het internet jouw DIY spullen wilt verkopen, is een aantal zaken erg belangrijk. Zorg bijvoorbeeld voor goede en duidelijke foto’s en een helder beschrijvend verhaal van jouw product. Wanneer je jouw spullen verkoopt via een eigen webshop, is het belangrijk om een goede administratie bij te houden. Uiteraard heb je bij het opstarten van je eigen webshop een KvK-nummer nodig en dien je je aan te melden bij de Belastingdienst. Maak van tevoren een goed marketingplan en zorg dat je een professioneel opgestelde lijst met Algemene Voorwaarden maakt, die op de website duidelijk vindbaar is. Zo voorkomen je problemen als kopers ontevreden zijn met jouw DIY kleding, accessoires of retro meubels. Ten slotte is het slim om ook offline reclame te maken voor jouw winkel, bijvoorbeeld door te gaan folderen in de buurt, visitekaartjes te maken of her en der flyers op te hangen.

Door admin