hoe-om-te-gaan-met-angsten

Hoe ga ik om met onzekerheden? Hoe om te gaan met angsten? Deze vragen zullen vast wel eens door je hoofd spoken, anders was je hier nu niet op deze website geweest. Is het erg? Absoluut niet! Sterker nog; het is juist goed dat je er over nadenkt en antwoorden probeert te vinden. Baat het niet, dan schaadt het niet. En je bent ook zeker niet de enige met zulke gedachten. Bijna iedereen heeft wel eens een gevoel van onzekerheid of angst gehad. Hieronder vind je 5 tips over het omgaan met angsten en onzekerheden.

Tip 1: Focus je op de positieve dingen

Kijk eens terug op je leven. Denk eens aan alle successen die je hebt behaald. Dit heb jíj gedaan. Dus wanneer de gedachten van dat je niks kunt door je hoofd heen gaan, is dat dus absoluut niet waar! Je hebt bewezen dat je wel degelijk iets in je mars hebt. Focus je op je behaalde successen. Je kunt het wel!

Tip 2: Beloon jezelf

Wanneer je jezelf straft omdat je die ene toets niet goed hebt gemaakt of omdat je die ene presentatie hebt verknald levert je niks op. Deze tip hangt samen met tip 1; focus op het succes en beloon jezelf wanneer je iets juist wel hebt behaald. Hierdoor haal je meer positieve energie uit jezelf en dit zal uiteindelijk resulteren in nog meer successen. Met als gevolg dat de gedachten over hoe ga ik om met onzekerheden en hoe om te gaan met angsten vanzelf verminderen of verdwijnen.

hoe om te gaan met angsten

Tip 3: Maak vervelende taken leuker

Boodschappen doen, afwassen, het huishouden… het zijn allemaal taakjes die je eigenlijk liever niet doet. Maar probeer de knop om te zetten en er een positieve draai aan te geven. Dit kan door bijvoorbeeld een muziekje op te zetten of jezelf een beloning te geven wanneer de taak volbracht is.

Tip 4: Zoek de buitenlucht op

Een frisse wind oor je haren, de koude buitenlucht inademen.. het zorgt ervoor dat je alles even vergeet. De natuur vraagt en verlangt niks van je. Hier kun je echt even jezelf zijn. Weg met die angsten en onzekerheden! Vind de rust en neem de tijd om alles te overdenken, of juist alles los te laten en te stoppen met piekeren. De frisse buitenlucht zal je absoluut kunnen helpen. Ook heeft de natuur vaak een kalmerend effect op mensen.

omgaan-met-angsten

Tip 5: Waag een sprong in het diepe

Omgaan met angsten is beangstigend. Vaak moet je hiervoor je angsten onder ogen komen om ze te kunnen overwinnen. Lukt het niet meteen? Geef iet op, ga door en probeer het opnieuw. Zet kleine stappen en vier ieder succes.

Door admin