heliumballonnen

Ballonnen zorgen ervoor dat iemand zich zeker weten jarig voelt en het zorgt voor een gezellige sfeer. Het is daarbij helemaal mooi als de ballonnen zweven. Maar wist je dat helium ook veel gebruikt wordt in ziekenhuizen om scanapparatuur te koelen? In dit artikel krijg je meer informatie over wat helium precies is en hoe je een helium tank het beste kan gebruiken. 

Wat is helium eigenlijk?

Helium is een niet brandbaar en niet giftig edelgas dat onder hoge druk in stalen cilinders bewaard wordt. Helium is lichter dan lucht waardoor het stijgt en het een ideaal middel is om ballonnen de lucht in te laten gaan. 

Hoe lang is helium houdbaar?

Heb je alle ballonnen opgeblazen en is de helium tank nog niet leeg? Dat is geen probleem want de helium tanks zijn afsluitbaar. Zolang de opening stevig wordt dichtgedraaid, kan de helium gas in deze tank nog minimaal 6 maanden mee. Je kunt het dus voor meerdere feestjes gebruiken!

Is het gebruik van een heliumtank veilig?

Veel mensen denken dat een helium tank gevaarlijk is, maar dit is niet het geval. De helium tank kan namelijk niet exploderen. De reden hiervoor is dat de cilinders zijn voorzien van een gekeurde breekschijf. Deze is te vinden aan de bovenkant van de tank naast de handvatten. Bij een eventuele calamiteit, zoals bij brand, loopt de cilinder gecontroleerd leeg. Daarom kan een helium tank thuis worden gebruikt en bewaard worden.

Stappenplan bij het gebruiken van een helium tank

Wil je veilig en gemakkelijk je ballonnen vullen? Dan raden we je aan eerst deze instructies te lezen. Door de handige doos en het speciale vul buisje is het eenvoudig en leuk om voor iedere gelegenheid helium ballonnen te vullen.

Zoals met vrijwel alle gas producten is het van belang eerst de veiligheidsvoorschriften aan de zijkant van de doos te lezen.

Stap 1: Open de doos met de strip er klap de deksel open;

Stap 2: Draai de groene kraan helemaal open, draairichting: linksom;

Stap 3: Pak een ballon en schuif deze over het vul buisje;

Stap 4: Houdt de balloon vast bij het vul buisje tussen duim en wijsvinger en beweeg deze rustig naar beneden;

Stap 5: Vul de ballon tot de gewenste grootte;

Stap 6: Houdt de ballon vast en zorg dat het buisje weer rechtstaat om geen helium te verliezen;

Stap 7: Pak de ballon stevig vast bij zijn nek en schuif deze van het buisje. Knoop de ballon daarna dicht.

Door admin