nieuwbouwhuis-karakter-geven

Een nieuwbouwhuis, de een houdt ervan de ander trekt liever in in een authentiek en karaktervol huis. Toch heeft een nieuwbouwhuis ook vele voordelen. Het is fris, modern en heeft vaak relatief meer ruimte. Ondanks dat moderniteit voorop staat, heeft een nieuwbouwhuis ook behoefte aan karakter en sfeer. Maar hoe doe je dat, een nieuwbouwhuis sfeervol maken?

Gebruik kleur

Een van de voordelen van een nieuwbouwhuis is dat je het geheel naar wens kunt inrichten. Zo kun je op jouw manier sfeer aanbrengen in huis. Een nieuwbouwhuis karakter geven, vereist inzet, maar is zeker niet onmogelijk. Probeer met kleur te werken. Kleur geeft leven aan de ruimte, geeft jouw huis stijl en een persoonlijke touch.
Kies het liefst voor kleuren met een warme ondertoon, zoals rood, oranje of bruin. Zo creëer je op een makkelijke manier meer warmte en sfeer in je huis. Koele kleuren kunnen zeker ook sfeer aanbrengen in huis, maar wel in combinatie met sfeervolle accessoires en verlichting.

Een-nieuwbouwhuis-sfeervol-maken

Gebruik ronde vormen

Sfeer brengen in een nieuwbouwhuis kan ook door te werken met ronde vormen. In tegenstelling tot rechte vormen verzachten ronde vormen te ruimte. Een nieuwbouwhuis is vaak hoekig gebouwd, wat geaccentueerd wordt door het gebruik van rechte, hoekige meubelen. Gebruik een ronde eettafel of een rond vloerkleed. Zo krijgt jouw interieur een vriendelijkere en warme uitstraling.

Doorleefde materialen

Werken met de juiste materialen in een nieuwbouwhuis is erg belangrijk. Een nieuwbouwhuis karakter geven kan goed door doorleefde, oude materialen te gebruiken. Een oude houten vloer of antieke meubelen voldoet ook prima in het huis. Op deze manier krijgt het interieur een minder zakelijke, maar warmere uitstraling.

nieuwbouwhuis-karakter-geven

Weg met de nieuwbouwdeuren

De deuren in een nieuwbouwhuis zijn vaak wit, strak en sfeerloos. Het is daarom een goede optie om voor een ander deur te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een landelijke paneeldeur of een deur met glas-in-lood, zodat jouw huis steeds meer op een authentiek ‘jarendertighuis’ gaat lijken.

Wil jij ook sfeer brengen in een nieuwbouwhuis? Of je huis meer persoonlijkheid geven? Deze tips kunnen je helpen om het door jou gezellige en knusse interieur te krijgen. Een nieuwbouwhuis sfeervol maken is een klus, maar zeker niet onmogelijk!

Door admin