gereedschap-goed-houden

Goed gereedschap is het halve werk. Daarom is het belangrijk dat je ook goed omgaat met jouw gereedschap. Door jouw gereedschap goed te onderhouden, gaat het langer mee, blijft het langer goed en heb je er dus langer plezier van. Wil je weten hoe je jouw gereedschap goed kunt houden? In dit artikel leggen we precies uit hoe je lang plezier kunt houden van jouw gereedschap.

Droog bewaren

Voor vrijwel al het gereedschap geldt dat het belangrijk is om het gereedschap droog te bewaren. Het is vanzelfsprekend dat bijvoorbeeld een zaag kan gaan roesten als het veel waterschade lijdt. Het is daarom belangrijk dat je jouw gereedschap op een droge plek bewaard. Een schuur is een prima locatie om jouw gereedschap op te bergen. Maar een gereedschapskist is natuurlijk de beste optie voor al het kleine gereedschap. Zo blijft jouw gereedschap droog en veilig opgeborgen.

Temperatuur en accu’s

De accu’s van jouw elektronisch gereedschap is gevoelig voor temperatuurwisselingen. Je hebt natuurlijk geen zin om ieder jaar een nieuwe accu aan te schaffen. De kosten voor bijvoorbeeld een accu schroefboormachine kunnen flink oplopen. Het is daarom aan te raden om in de winter jouw elektronisch gereedschap binnen te bewaren. Zo voorkom je dat de vorst aanslag pleegt op de accu’s van jouw gereedschap. Ook gaat jouw elektronisch gereedschap langer mee wanneer je de accu’s volledig oplaad voordat je begint te werken. Voorkom dat je de accu’s onnodig extra belast met korte oplaadperiodes. Dit kan ten koste van de kwaliteit van de accu.

Reiniging

Reinig jouw gereedschap na gebruik. Zo voorkom je dat vieze resten een aanslag kunnen achterhouden op jouw gereedschap. Je kunt het meeste gereedschap gewoon schoonmaken met water met sop en vervolgens goed afdrogen met een doek.

Investeer in gereedschap

Goed gereedschap heeft soms een flink prijskaartje. Maar voor iedere klusser is goed gereedschap echt het halve werk. Uiteindelijk ben je een stuk minder geld kwijt wanneer je één keer flink investeert in een goede boormachine, dan wanneer je om de 5 jaar een nieuwe boormachine moet aanschaffen. Ook is gereedschap van goed kwaliteit een stuk minder vatbaar voor schade of snelle slijtage. Hierdoor heb je een stuk langer plezier van jouw gereedschap.

Wil jij ook langer gebruik kunnen maken van jouw gereedschap? Dan is het belangrijk om jouw gereedschap goed te onderhouden. Dit doe je door regelmatig jouw gereedschap te reinigen, jouw gereedschap droog te bewaren en door goed om te gaan met de accu’s. Investeer in goed gereedschap om langer plezier te hebben van jouw gereedschap.

Door admin