interieurtips-voor-samenwonen

Je interieur is belangrijk voor een fijne en warme sfeer in je huis. Je wilt dat je interieur persoonlijk is en goed bij jou past, maar hoe doe je dit? Je kan simpel beginnen door fotolijstjes neer te zetten met foto’s van vrienden en familie. Je kan foto’s makkelijk en leuk op de muur hangen met een fotocollage. Om je interieur nog persoonlijker te maken kan je de onderstaande stappen volgen.

1. Kijk naar je persoonlijke voorkeur

Hou je heel erg van de natuur? Kies er dan voor om een aantal mooie planten neer te zetten in de woonkamer. Planten geven je huis een levendige sfeer en dat is natuurlijk wat je wilt, je leeft immers in je huis. Ben je juist gek op lichtjes? Besteed hier extra aandacht aan en zet op verschillende plekken mooie lampen of neer of zet mooie kaarsen neer. Je kan het zo gek niet bedenken, alles is mogelijk.

2. Stel je verzameling tentoon!

Heb je een grote verzameling? Laat dit zien en geef je verzameling een mooi plekje in de woonkamer. Verzamel je oude munten, boeken of modelauto’s? Geef de verzameling een plekje in je buffetkast bijvoorbeeld. Ben je gek op fotografie? Laat een hexagon fotocollage maken van je mooiste foto’s en hang deze aan de muur. Dit is een hele makkelijke manier om je interieur een persoonlijke touch te geven.

3. Kies voor je favoriete kleuren

Ben je gek op felle kleuren? Laat dit zien, verf de muren in je favoriete felle kleur en je huis is gelijk een stuk persoonlijker. Houd je meer van pastelkleuren? Gebruik dan deze kleuren om je muren mee te schilderen. Wil je niet gelijk je hele muur een kleur geven, kies dan voor verschillende soorten decoratie in je favoriete kleur. Denk hierbij aan kussentjes voor op de bank, een mooie vaas of een vloerkleed.

4. Denk goed na over de meubels

De bank en tafel vormen een groot deel van je interieur, kies deze zorgvuldig uit. Zorg ervoor dat de meubels mooi bij elkaar passen en kies een mooie kleur. Wil je iets authentieks? Ga dan voor een vintage kastje of tafeltje en zo creëer je snel een persoonlijk interieur.

Als je de bovenstaande stappen volgt heb je binnen de kortste keren een persoonlijk interieur. Het is belangrijk dat je het gevoel hebt dat je thuis bent als je de woonkamer binnenstapt, probeer dit gevoel te creëren. Het belangrijkste is dat jij je interieur mooi vindt.

Door admin