drone-kopen

Laat het kind in je helemaal losgaan met een drone. Even lekker vliegen en leuke foto’s maken, wat wil je nog meer? Voordat je een drone gaat kopen is het wel belangrijk om op diverse zaken te letten voordat je tot aankoop overgaat. Met onderstaande tips heb je alvast een idee waar je op moet letten bij een drone kopen.

Drone kopen? Let op de regelgeving

Vliegen met een drone is leuk! Maar een drone geeft geen vrijkaart om zomaar overal te gaan vliegen waar je wilt. Let er dus goed op waar je wel en niet mag vliegen en ook wat de maximale vlieghoogte is. Op deze manier voorkom je boetes.

Vliegtijd

Er zijn veel soorten drones en elk heeft een andere maximum vliegtijd. Waar sommigen amper 5 minuten kunnen vliegen, houden anderen het wellicht een half uur vol. Je kunt je vliegtijd vergroten met een extra accu, bekijk wat de mogelijkheden hierin zijn. Het is natuurlijk zonde als je een flinke reis maakt en je dan pas ontdekt dat de drone helemaal niet zo lang meegaat in gebruik.

Stabiliteit

Bij een drone kopen zul je al snel merken dat er een flink verschil is in kwaliteit: bij een duurdere variant is de stabiliteit een stuk beter dan bij een goedkope. Deze zullen dus ook een stuk beter kunnen vliegen wanneer er een sterke wind is.

Opnames

Naast het vliegen gebruik je een drone om prachtige opnames te maken op grote hoogte. Vaak kan dit onboard opgeslagen worden, maar ook kan dit vaak via een app (waardoor je dus altijd beeld voor je hebt). De kwaliteit van de camera kan per model flink verschillen, het kan een goed idee zijn om uit ervaringen van anderen te lezen of het voldoende voor jouw gebruik is.

Terugkeerfunctie

Meeste drones hebben een terugkeerfunctie: deze is erg handig om naar bepaalde coördinaten te vliegen als deze bijvoorbeeld te hoog is of in ieder geval uit het zicht. Op deze manier voorkom je dat deze zomaar naar beneden stort en beschadigd wordt.

Accessoires

Drones hebben vaak diverse accessoires om de vliegervaring te verbeteren. Denk aan bescherming voor de vleugels, extra tassen, noem maar op. Kijk dus bij welke drones leuke extra’s mogelijk zijn.

Door admin