corfu

Weelderige landschappen, ongerepte kustlijnen, unieke rotsformaties en een prachtige hoofdstad. Dit alles en meer is te vinden op het eiland Corfu, een bestemming in Griekenland die je niet mag missen. Er zijn oneindig veel dingen te doen op dit eiland, maar wat zijn nu de leukste bezienswaardigheden op Corfu?

Corfu, het meest noordelijke (en meest populaire) van de Griekse eilanden, ligt eigenlijk heel dicht bij het vasteland van Griekenland, maar ook van Albanië en Italië. Vanwege de nabijheid van het vasteland van Europa, was het eiland Corfu eigenlijk een van de eerste Griekse eilanden waar massatoerisme ontstond. Hierdoor heeft Corfu talloze accommodatiemogelijkheden, veel restaurants en bars en een meer kosmopolitische sfeer dan veel van de andere Griekse eilanden.

Wist je dat je op veel van de eilanden in Griekenland zelf een boot kunt huren en langs de kustlijn kunt varen? Ook als je geen vaarbewijs hebt?! Huur daarom een boot, dit is een van de meest unieke dingen om te doen op Corfu! Aan de noordoostelijke kant van Corfu zitten een aantal verhuurbedrijven.  Een boot huren is een geweldige manier om de kustlijn van Corfu te zien. Je vaart er mee langs de prachtige kustlijn, stopt bij restaurants aan zee om te eten en drinken, meert aan in verstopte baaien om in de Ionische Zee te duiken! In Corfu zul je geen hoge golven treffen, het behoort dan ook zeker niet tot de mooiste surfspots ter wereld, maar eerder om te genieten van een heerlijk rustig boottripje met prachtig water en mooie stranden.

Het historische Corfu-stad

Corfu-stad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is absoluut prachtig. Omdat het van de 14e tot het einde van de 18e eeuw onder Venetiaanse heerschappij stond, is deze verbluffende architectuur nog steeds te vinden op dit eiland, vooral in de hoofdstad van Corfu-stad. Met gebouwen in die Venetiaanse stijl, twee forten, smalle straatjes en talloze restaurants, is Corfu-stad een plek waar je wat tijd wilt doorbrengen.

Wandel langs pastelkleurige huizen met smeedijzeren balkons en houten luiken. Baan je een weg door karaktervolle, geplaveide straten die zo smal zijn dat de was kan worden opgehangen aan een lijn die tussen twee aangrenzende huizen. Deze smalle steegjes maken plaats voor open pleinen vol met tafels van drukke restaurants.

Wij raden aan om zowel overdag als ’s avonds de stad te bezoeken om die in twee verschillende sferen te zien. Het is ’s avonds een van de meest romantische plekken om te bezoeken op Corfu, en wijn drinken in de oude stad is een hoogtepunt van elke reis hier naar toe. Er is ook een tour, deze omvat een Engelssprekende gids, een bezoek aan de belangrijke bezienswaardigheden in de stad, proeverijen van eten, een drankje en ook een volledige maaltijd. 

Er zijn meer dan 4 miljoen olijfbomen op het eiland Corfu. Er zijn een paar producten die Griekse mensen door de eeuwen heen hebben gebruikt, en olijfolie is er daar een van. Het is altijd een groot onderdeel van hun dieet, tradities en geschiedenis geweest. Olijfgaarden zorgen voor banen en voedsel voor de mensen en dat doen ze al vele jaren. Leren over de productie van olijfolie is is dan ook zeer interessant als je op Corfu bent.

The Governor is een familiebedrijf van de 5e generatie. Zij maken een van de meest bekroonde premium olijfolieën die er is. Deze smaakt niet alleen heerlijk, maar is ook nog eens erg gezond voor je!

Door admin